ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:21:00 π.μ. |
- Ανοιχτό θα είναι αυτό το τριήμερο της Αποκριάς, το Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνας Μαινάλου. Θα είναι ανοιχτό το Σαλέ για τους επισκέπτες, όπως επίσης θα υπάρχει και η δυνατότητα για χρήση ελκύθρων. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για χιονοδρομία αφού το χιόνι δεν είναι ικανό για να δοθεί αυτή η δυνατότητα. Οι άνθρωποι του Χιονοδρομικού, περιμένουν σοβαρή χιονόπτωση την επόμενη εβδομάδα.

-Για τις 23 Μαρτίου 2016, έχει προγραμματιστεί η κοινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Πελοποννήσου. Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη να γίνει στην Τρίπολη και θα αφορά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, μετά και απ” τις τελευταίες εξελίξεις. Παρά το γεγονός, ότι ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, φαίνεται να έχει παραιτηθεί απ” τη θέση του προέδρου, οι δήμαρχοι, θα πρέπει να ολοκληρώσουν άμεσα την εκπόνηση των τοπικών σχεδίων διαχείρισης, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού και σε συνδυασμό με τις εξελίξεις του ΣΔΙΤ, να γίνει το τελικό βήμα.

-Το Σαββατοκύριακο 12-13 Μαρτίου θα διοργανωθεί στην Σπάρτη training weekend στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της πόλης για τους αθλητές και τις αθλήτριες της ευρύτερης περιοχής γεννηθείς τα έτη 2000-2001-2002, με την υποστήριξη της ΚΑΕ ΑΡΗΣ (Θεσσαλονίκης).

-Παράταση του χρόνου διαβούλευσης του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο -που λήγει στις 15 Μαρτίου- ζητούν, οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, επιδιώκοντας συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη. Στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει λόγο για «απαράδεκτη τη μη τήρηση των διαδικασιών της διαβούλευσης» και τάσσεται «στο πλευρό των πολιτών και των δημοτικών αρχών, συμμεριζόμενη την αγωνία τους για ένα Π.Δ., το οποίο βάζει ταφόπλακα στη δυναμική αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και δημιουργεί συνθήκες ερημοποίησης με την παντελή απουσία του ανθρώπινου στοιχείου».

-Ένα σημαντικό πρόγραμμα εκδηλώσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα, με αφορμή τα 120 χρόνια του Οδοντωτού Διακοπτού-Καλαβρύτων, που στοχεύει στην τοπική ανάπτυξη, στην αύξηση του τουρισμού αλλά και στην ευρύτερη ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας, θα υλοποιήσει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, το Σύλλογο Φίλων Οδοντωτού, το Σύλλογο Ορειβασίας-Χιονοδρομίας-Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, την Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε. και το Γενικό Λύκειο Διακοπτού.


-Η Δομή της Τράπεζας Χρόνου του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, Ομάδα – Συζήτηση με θέμα: «Η Γυναίκα του Σήμερα – Τεχνικές για την Ενίσχυση της Αυτοεκτίμησης», στο κτίριο των μόνιμων Κοινωνικών Δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας στο Περιγιάλι Κορινθίας. Εισηγήτρια ήταν η εθελόντρια Ψυχολόγος M.Sc. Δήμητρα Ρούκη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ