ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:14:00 π.μ. |
-Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, οργανώνει ημερίδα ενημέρωσης για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Βυτίνας, οργανώνει στις 21 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα, εκδήλωση για το ΕΣΠΑ. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα και θα γίνει στο Πανταζοπούλειο Ίδρυμα. θα παρουσιαστούν όλα τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και οι δράσεις του Δικτύου Enterprise Europe Network, όπως επίσης και θέματα που αφορούν σεμινάρια του ΕΦΕΤ.

– Υποψηφιότητα για βραβείο κατέθεσε ο Δήμος Ευρώτα Λακωνίας για το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης της πλατείας «Πηγών» της Σκάλας, στην κατηγορία «Puplic sector» στον διαγωνισμό που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εβδομάδας Αειφόρου ενέργειας. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την ευρωπαϊκή επιτροπή και θα γίνει στις Βρυξέλλες από 14 έως 16 Ιουνίου. Ο σχεδιασμός της «Νέας Πλατείας» πηγών έγινε σύμφωνα με την πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος Ευρώτα στα ζητήματα του περιβάλλοντος και πληροί τα κριτήρια πρωτοτυπίας και αποτελεσματικότητας στους στόχους της βιώσιμης ενέργειας και την μείωση του διοξειδίου του άνθρακα έως το 2020.

– Τον Ιούνιο θα ανοίξει τις πύλες του το Αρχαιολογικό μουσείο Κορίνθου. Δύο δίδυμοι εκθαμβωτικοί Κούροι θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά. Πρόκειται για τους Κούρους της Κλένια στην Κόρινθο, οι οποίοι ανασκάφτηκαν λαθραία και χτυπήθηκαν από αρχαιοκάπηλους, με αποτέλεσμα να σπάσουν σε κομμάτια. Μάλιστα σώθηκαν την τελευταία στιγμή πριν πουληθούν.

-Συναγερμό και ανησυχία μεταξύ των εθελοντών που τα τελευταία χρόνια λειτουργούν το Κοινωνικό Ιατρείο της Καλαμάτας, έχει προκαλέσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα συζητήσει μεταξύ άλλων για την παραχώρηση στη ΔΕΥΑΚ, του κτηρίου της πρώην Νοσηλευτικής Σχολής (στο παλιό νοσοκομείο), χώρος που στεγάζεται τα τελευταία χρόνια το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ