ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Χρηστίδης: Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να σοβαρευτεί και να κυβερνήσει

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:45:00 μ.μ. |
Παρακολουθήστε παρακάτω τις τοποθετήσεις του Εκπροσώπου τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Παύλου Χρηστίδη στην εκπομπή του ΣΚΑΙ "Πρώτη Γραμμή".

 Η χθεσινή συζήτηση φέρει τον τίτλο «άνθρακες ο θησαυρός», καθώς ο ελληνικός λαός δεν έγινε σοφότερος. Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα αποκαλύψει ονόματα και παρουσίασε μία σειρά νομοθετημάτων, τα οποία η κα Γεννηματά τον κάλεσε με ένα νόμο και ένα άρθρο να τα καταργήσει. Σε αυτό εμείς θα είμαστε συμμέτοχοι. Όπως επίσης θα είμαστε συμμέτοχοι και σε οτιδήποτε προβάλλει τη διαφάνεια, τη διαύγεια, την εξεταστική επιτροπή, όχι μόνο αυτή για την οποία μίλησε ο κ. Τσίπρας και την οποία αποδέχθηκε η κα Γεννηματά αλλά και αυτήν που προτείνουμε. 

Και προς το ΣΥΡΙΖΑ, για εξεταστική επιτροπή από το 2002, προκειμένου να διευκρινιστεί, ποιος έβγαλε την οικονομία έξω από τις ράγες. Εμείς υπερασπιζόμαστε τη διαφάνεια και περιμένουμε ακόμα από τον κ. Δραγασάκη να προβεί, όπως είχε προαναγγείλει και από το βήμα της Βουλής, στην αποκάλυψη ονομάτων.

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να σοβαρευτεί και να κυβερνήσει. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κ. Καμμένος, προέβη χθες σε τοποθετήσεις, οι οποίες προσβάλλουν το ελληνικό Κοινοβούλιο. Ωστόσο, εάν η παρούσα Κυβέρνηση αδυνατεί να κυβερνήσει, θα πρέπει να προκύψει λύση από αυτή τη Βουλή.Δεν είναι περίοδος για εκλογές και δεν υπάρχουν διλήμματα, τα οποία θα πρέπει να οδηγήσουν τη χώρα σε νέες κάλπες, διότι δεν υπάρχουν και απαντήσεις, που θα μπορούσαν να προκύψουν από τις εν λόγω εκλογές. Εμείς είμαστε παρόντες σε αυτή τη διαδικασία με στόχο να βοηθήσουμε στο να δοθούν λύσεις.

Χρειάζεται μία άλλη Κυβέρνηση, η οποία θα διαπραγματευτεί ξαν τα αποτελέσματα της 15μηνης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ . Η παρούσα Κυβέρνηση φέρνει 5,5 δισεκατομμύρια μέτρα και θα πρέπει να πω, ότι 80% περισσότερες επιχειρήσεις έχουν κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2015.

«Τα αριθμητικά δεδομένα είναι συγκλονιστικά, η οικονομία μας παραπαίει και εμείς αντί να ασχολούμαστε με τα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας, ασχολούμαστε δυστυχώς με συζητήσεις που δε δίνουν καμία απάντηση.»

Εμείς είμαστε υπέρ της πραγματικής διαύγειας και διαφάνειας, υπέρ της πραγματικής ανανέωσης του πολιτικού συστήματος, υπέρ των εξεταστικώνεπιτροπών που θα δώσουν απαντήσεις, αλλά όχι υπέρ των ψευτοδιλημμάτων που επιχειρούν να στήσουν ένα διπολισμό.

Παράλληλα, Τα μισά, από όσα ανέφερε χθες ο κ. Τσίπρας, τα έχουν ψηφίσει Βουλευτές και Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, όσο ήταν στο ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2011. Επομένως ο ΠΘ οφείλει μία ερώτηση προς τους δικούς του Βουλευτές και Υπουργούς.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο. Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι καταλαμβάνεται πληθώρα χώρων στην Αθήνα, ανάμεσα τους και σχολεία. Το κτήριο «Γκίνη», στο Πολυτεχνείο είναι ήδη κατειλημμένο. Όλα αυτά τα ζητήματα βρίσκονται σε εξέλιξη, παρά τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Αθηναίων και χωρίς να διαθέτει τη στήριξη του κρατικού μηχανισμού. Παράλληλα και ο Πειραιάς και τα νησιά βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Χρειάζεται σχέδιο και εθνική συνεννόηση, προκειμένου να αποφύγουμε την εθνική τραγωδία. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι ακόμα και αν γίνεται συζήτηση σε επίπεδο Πολιτικών Αρχηγών, στη συνέχεια βγαίνουν τα «παπαγαλάκια» του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ενίοτε προσλαμβάνονται και από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο και μιλούν για «Τρόικα εσωτερικού». Εμείς είμαστε σκληροί στην αντιπολίτευσή μας, παρουσιάζουμε τις θέσεις μας, αλλά ζητάμε και από τον κ. Τσίπρα να συναισθανθεί τις ευθύνες του.

ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ σήκωσαν τον πήχη στο Θεό με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, γύρισαν τον κόσμο ανάποδα με το 1 δις των μέτρων του «email Χαρδούβελη», και φέρνουν 5,5 δις μέτρων τα οποία πρέπει να πληρώσει η ελληνική οικογένεια. Αυτά τα μέτρα συνιστούν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης Τσίπρα, γιατί φοβόμαστε ότι στο τέλος θα ανέβει ακόμα περισσότερο ο λογαριασμός. Δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη, καμία επένδυση, καμία λύση στα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Οι νέοι άνθρωποι συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό. Παράλληλα μεγαλώνει η μιζέρια για την εικόνα του ελληνικού Κοινοβουλίου για την οποία, μία Κυβέρνηση, η οποία εφόσον θα ήθελε να λέγεται «Αριστερή» συγκυβερνά με κάποιον, οποίος κάθε φορά που μιλά από το βήμα της Βουλής, κατεβάζει στο ναδίρ το επίπεδο της ελληνικής κοινοβουλευτικής ιστορίας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ