ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Μνημόσυνο για τους πιλότους που σκοτώθηκαν στην Κίναρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:26:00 π.μ. |
 Μνημόσυνο για να τιμηθεί η μνήμη των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή ελικοπτέρου στην Κίναρο τελέστηκε χθες στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο ακριτικό νησί.

Οι πιλότοι Αναστάσιος Τουλίτσης, Κωνσταντίνος Πανανάς και Ελευθέριος Ευαγγέλου, έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, όταν το ελικοπτέρο ΑΒ-212 συνετρίβη στο νησί τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου.
Παρόντες στην επιμνημόσυνη δέηση ήταν συγγενείς των τριών μελών του ελικοπτέρου, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και η μοναδική κάτοικος του νησιού.
«Θα τους απονεμηθούν οι οφειλόμενες τιμές και θα αναλάβουμε -μαζί με τις οικογένειές τους- να είμαστε όσο πιο κοντά μπορούμε στα παιδιά τους και στις συζύγους τους», κατέστησε σαφές ο παριστάμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Τιμούμε τους ήρωες αντιναυάρχους Αναστάσιο Τουλίτση και Κωνσταντίνο Πανανά και τον πλοίαρχο Ελευθέριο Ευαγγέλου που έπεσαν εν καιρώ ειρήνης υπέρ πίστεως και πατρίδας», τόνισε και ζήτησε «να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ασκούνται καθημερινώς εν καιρώ ειρήνης σε συνθήκες πολέμου, προασπίζοντας την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Η παρουσία μας εδώ δεν είναι συμβολική, αλλά ουσιαστική. Τα παιδιά τους οι σύζυγοί τους, οι γονείς τους θα τους θυμούνται πάντα, αλλά και το Πολεμικό Ναυτικό, το ΓΕΕΘΑ, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Έθνος θα θυμούνται ότι κάποτε στην Κίναρο τρεις έλληνες αξιωματικοί έδωσαν την ψυχή τους και το αίμα τους για την προάσπιση όλων μας», επισήμανε. 
Περαιτέρω ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος, συνεχίζει ανεπηρέαστη το έργο της, στα στοιχεία του οποίου έχουν πρόσβαση οι συγγενείς τους. Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι στην περιοχή ούτε πετούσε ούτε και έπλεε, αεροσκάφος ή πλοίο από άλλη χώρα, παρά μόνο ελληνικά.

Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε την αποφασιστικότητα των κατοίκων της Κινάρου, της Λεβίθας και των άλλων μικρών νησιών να παραμείνουν στον τόπο τους επιτελώντας εθνικό έργο. 
Στους πεσόντες αξιωματικούς απονεμήθηκε ο προβλεπόμενος καταληκτικός βαθμός αντίστοιχα, με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ