ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Γαβρήλος: Απίστευτο! Μόνος θέλει να λύσει και το Προσφυγικό ο Τατούλης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:11:00 μ.μ. | |
Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» ζήτησε να συζητηθεί ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης το Προσφυγικό. Για άλλη μια φορά η Περιφερειακή Αρχή αρνήθηκε να γίνει μία πρώτη συζήτηση για το σχέδιο που θα πρέπει να εκπονήσει και η Πελοπόννησος για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου εθνικού και ευρωπαϊκού ζητήματος. Για άλλη μια φορά αρνήθηκε να κάνει συμμέτοχο το περιφερειακό συμβούλιο σε ό,τι αποφάσεις παρθούν και στην όποια συμβολή θα μπορούσε να έχει ο β’ βαθμός αυτοδιοίκησης στην διαχείριση του ζητήματος.

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και θα παρουσιάσει την πρόταση της Περιφερειακής Αρχής για το Προσφυγικό και τα μέτρα που προτίθεται να πάρει για τις υποδομές και την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν στην Πελοπόννησο.

Για ένα θέμα που ξεπερνά τα κόμματα και τις παρατάξεις και που φαίνεται ότι σε όλα τα επίπεδα αντιμετωπίζεται διαπαραταξιακά (σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σε επίπεδο περιφέρειας Αττικής, σε επίπεδο δήμων) με την ανάλογη ευαισθησία και τη συμβολή όλων, ο κ. Τατούλης επιλέγει να «λύσει» και αυτό το θέμα μόνος του, χωρίς την γνώμη και τη βοήθεια άλλων παρατάξεων.

Για μια ακόμη φορά πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του, παρά το ότι τα έκανε «θάλασσα» σε άλλα μεγάλα ζητήματα, όπως στην περίπτωση των ΧΑΔΑ, αλλά και των Απορριμμάτων. Στο τέλος θα του φταίνε πάλι όλοι οι άλλοι!

Το θέμα του Προσφυγικού θα πρέπει να έρθει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για να καταλήξουμε σε μια ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισής του. Δεν μπορεί να γίνεται η συζήτηση αποσπασματικά ανά περιφερειακή ενότητα και μάλιστα με κάλεσμα επιλεγμένων κοινωνικών φορέων, χωρίς να καλείται το σύνολο των φορέων που μπορούν να εμπλακούν και να βοηθήσουν στην υπόθεση και χωρίς να καλούνται και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της μειοψηφίας για να βρεθεί ένα πλαίσιο συνεννόησης και συνεργασίας που θα αντιμετωπίζει με τον καλύτερο τρόπο το μεγάλο εθνικό ζήτημα.


Για την Περιφερειακή Παράταξη
«Πελοπόννησος Πρώτα»
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Γιώργος Γαβρήλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ