ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:16:00 π.μ. |
– Μαζική αποχώρηση από τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης, χθες το βράδυ από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Κατηγόρησαν, φανερά απογοητευμένοι το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου για απαγόρευση στο να υποβάλλουν ερωτήσεις για το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων και σχεδιασμού του Δήμου για την αντιμετώπισή του.
- Στις τρεις μετά το μεσημέρι (και με κακές καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων) θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη σημερινή 159η επέτειο της Απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό, στις 23 Μαρτίου του 1821. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν φέτος, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

– Κινητοποιήσεις σε όλα τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ σε κάθε νομό, προχωρούν σήμερα οι αγρότες. Για την περιφέρεια Πελοποννήσου οι συγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία του οργανισμού στην Τρίπολη.

-Τα σοβαρά προβλήματα και ιδίως η έλλειψη φύλαξης που αντιμετωπίζει ο αρχαιολογικός χώρος του Διόλκου επισημαίνονται σε γραπτή ερώτηση του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα προς τον υπουργό πολιτισμού και αθλητισμού. Συγκεκριμένα, στο κείμενο της ερώτησης υπογραμμίζεται ότι το αρχαιολογικό πέρασμα του Διόλκου σε συνδυασμό με την διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου θα έπρεπε να αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες. Συνεπώς, είναι επιβεβλημένη η προστασία του μνημείου αλλά και η δημιουργία επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου. Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Δήμας καλεί τον αρμόδιο υπουργό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του Διόλκου, καθώς και να ενισχυθεί ο χώρος με προσωπικό φύλαξης.

– Τετρακόσιοι εξήντα πέντε αλλοδαποί βρίσκονται στο προαχωρησιακό κέντρο κράτησης αλλοδαπών από χθες. Πρόκειται για Αφγανούς Πακιστανούς και υπηκόους του Μαγκρέμπ.

-Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Λακωνίας ανακοινώνεται ότι οι παραγωγοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων” και “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας” για το έτος 2016 μπορούν να καταθέσουν κοινή αίτηση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέχρι 30/4/2016, στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου στην Τρίπολη (οδός Βασιλείου Δεκάζου 5 , 22100 Τρίπολη).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2710-243352 στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου .


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ