ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ανδριανός: Η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιδαύρου είναι πετυχημένο παράδειγμα κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:46:00 π.μ. | |
  Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στην εορταστική εκδήλωση για τον ένα χρόνο λειτουργίας της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης της Επιδαύρου. Στον χαιρετισμό του ο κ. Ανδριανός επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής και χαράς. Ένα όραμα μας, ένας στόχος μας, ένα αίτημα που προωθήσαμε κυριολεκτικά από το μηδέν, μια σημαντική υποδομή για τον τόπο μας και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους, η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης της Επιδαύρου κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας και προσφοράς.

Θέλω γι' αυτό να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Σχολής και ιδιαίτερα τη Διευθύντρια κυρία Αντωνοπούλου, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια για την ίδρυση της Σχολής και σήμερα συμβάλλουν για την επιτυχή της λειτουργία. Και βεβαίως θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στους σπουδαστές της Σχολής και καλή σταδιοδρομία.

Σκεφτήκαμε αυτή τη Σχολή ως ένα αναπτυξιακό εργαλείο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των νέων ανθρώπων μας, αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Με αυτό το κριτήριο επιλέχθηκαν οι ειδικότητες της Μελισσοκομίας, της Τυροκομίας, της Λιθοξοϊας, της Φυτικής Παραγωγής, και αργότερα και της Κοπτικής-Ραπτικής. Είναι ειδικότητες με υψηλή προστιθέμενη αξία για καταρτισμένους επαγγελματίες – επαγγέλματα που όχι μόνο μπορούν να κρατήσουν τους νέους στον τόπο μας, αλλά και να τους εξασφαλίσουν ένα μέλλον προκοπής και δημιουργίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα στη Σχολή, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της και χωρίς να έχει διαφημιστεί, φοιτούν 12 σπουδαστές από άλλους νομούς, όπως από την Αρκαδία και την Ηλεία, ενώ δημιουργήθηκαν και νέες θέσεις εργασίας, με 24 άτομα διδακτικό προσωπικό πλήρους απασχόλησης.

Η συμμαχία και η συνένωση δυνάμεων λοιπόν που οδήγησε στην ίδρυση και τη λειτουργία της Σχολής, πρέπει τώρα να συνεχιστεί και μάλιστα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.

Η πρόκληση είναι τώρα η εξασφάλιση του εξοπλισμού που χρειάζονται οι σπουδαστές για την κατάρτισή τους, όπως για παράδειγμα για την λειτουργία του μικρού, πρότυπου τυροκομείου για τις ανάγκες των σπουδαστών της ειδικότητας Γαλακτοκομίας.

Με παρέμβασή μου στον αρμόδιο υπουργό τονίζω την ανάγκη να ξεπεραστούν άμεσα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, καθώς, αν και έχει εγκριθεί το απαιτούμενο κονδύλι των 15.000 ευρώ, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι διαδικασίες. Σε διαφορετική περίπτωση θα απευθυνθούμε σε άλλους φορείς ή ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Νιάρχου ή το Ίδρυμα Ωνάση που ήδη έχει ανταποκριθεί, ή και σε άλλους ιδιώτες που με την ευκαιρία αυτή θέλω να τους ευχαριστήσω και βεβαίως η Σχολή πρέπει να τους βραβεύσει.

Και παράλληλα, βεβαίως, διαρκής πρόκληση είναι να διασφαλίσουμε έμπρακτα την ολοένα και αποτελεσματικότερη σύνδεση της Σχολής με την αγορά εργασίας, ώστε οι σπουδαστές να έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στο πεδίο της ειδίκευσής τους, όπως και τα επαγγελματικά δικαιώματα των σπουδαστών μετά την αποφοίτησή τους.

Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, όπως από τα πρώτα στάδια του σχεδιασμού για την ίδρυση της Σχολής, θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να αναδεικνύω τα ζητήματα που αφορούν αυτή την σημαντικότατη υποδομή για τον τόπο μας και να πιέζω για τις προσήκουσες κάθε φορά λύσεις. Είναι χρέος μας όχι μόνο να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της Σχολής, αλλά και να την αξιοποιήσουμε ως ένα πετυχημένο παράδειγμα κινητοποίησης της τοπικής μας κοινωνίας σε μια κατεύθυνση με απτά και πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Για μια ακόμη φορά, καλή συνέχεια στην Σχολή, υγεία και δύναμη στους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές και καλή σταδιοδρομία στους μελλοντικούς αποφοίτους”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ