ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:32:00 π.μ. |
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
τους τελευταίους μήνες φτάνουν καθημερινά στη χώρα μας εκατοντάδες προσφύγων. Δίνουν μάχη με τα κύματα και καταλήγουν ναυαγοί στα νησιά μας. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς άλλες χώρες της Ευρώπης, προς την επιβίωση. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί τους οδηγούν στον ξεριζωμό από τα σπίτια τους και την προσφυγιά.
Την ίδια ώρα όμως η Συνθήκη Σένγκεν, η πολιτική της ΕΕ, τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Απ΄ την άλλη η προσπάθεια να αξιοποιηθούν οι επιθέσεις για την ενίσχυση των μέτρων καταστολής είναι εμφανής, η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» και ο πρωθυπουργός της δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ενισχυθεί ο έλεγχος στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ». Μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοέμβρη, στο όνομα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», η Γαλλία πρωτοστάτησε στην κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, ενισχύοντας κατ' αρχάς τη δική της στρατιωτική παρουσία στη Μέση Ανατολή όπου διαρκώς δυναμώνουν οι ανταγωνισμοί.

Η Μεσόγειος καταλήγει θάλασσα νεκρών εξαιτίας του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Μέση Ανατολή, των πολέμων που γίνονται για τη διαχείριση πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας. Ο μόνος καημός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για να εξυπηρετούνται πολυποίκιλα τα εγχώρια μονοπώλια. (π.χ συμβόλαια ελληνικών κατασκευαστικών ομίλων στο ΙΡΑΚ). Οι προτάσεις της για νέα βάση του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο και την ενίσχυση των σχέσεων της με το Ισραήλ αποκαλύπτουν πως είναι κροκοδείλια τα δάκρυα των κυβερνητικών παραγόντων για τους πρόσφυγες. Οι περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο κρίνονται «απαραίτητες» απ’ την Ελληνική κυβέρνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός μάλιστα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την «έλλειψη αποτελεσματικότητας» από τη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο και ζήτησε την ένταση της, με στόχο τη μείωση των προσφυγικών ροών.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι, δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά). Για αυτό καλούμε το λαό μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, να αγωνιστεί και να απαιτήσει το σταμάτημα των επεμβάσεων των πολέμων, να σταματήσει η χώρα μας να γίνεται ορμητήριο κατά άλλων λαών.

- Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήνει το προσφυγικό στην τύχη του και μόνο στην αλληλεγγύη της κοινωνίας. Να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε οι πρόσφυγες να έχουν τόσο τα σωστά καταλύματα, την ιατρική φροντίδα, όσο και την ασφαλή μεταφορά τους στα σύνορα αποκλείοντας τους επιτήδειους νόμιμους ή παράνομους δουλέμπορους.

- Να καταργηθούν η συνθήκη «Σένγκεν» και «Δουβλίνο» που δημιουργούν τεχνικά τοίχοι στους πρόσφυγες. Να σταματήσει η στρατιωτικοποίηση των συνόρων, ώστε να διευκολυνθούν οι πρόσφυγες και να φτάσουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους.

- Να μην γίνεται διαλογή των προσφύγων ανάλογα τις επιθυμίες των μονοπωλίων της κάθε χώρας, αλλά να πάνε όλοι εκεί που επιθυμούν

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καλεί όλους να συνδράμουν από το υστέρημά τους σε είδη πρώτης ανάγκης για το βαρύ χειμώνα που περιμένει χιλιάδες ψυχές.

Τα υλικά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι:

· Πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντηλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), σαπούνια, οδοντόκρεμες οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια.

· Γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, ατομικά νερά, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιές, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη, κονσέρβες.

· Κουταλάκια - πιρούνια - πιάτα - ποτήρια μιας χρήσης.

· Εσώρουχα ανδρικά - γυναικεία - παιδικά, κάλτσες ανδρικές - γυναικείες - παιδικές, αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη και σε καλή κατάσταση.

· Χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές.

Η υλική βοήθεια θα συγκεντρώνεται

- στο Ναύπλιο: Εργατικό Κέντρο - αίθουσα του Σωματείου Τεχνιτών Οικοδόμων
(κάθε Τετάρτη, ώρες: 18:00- 21:00/ τηλ. Επικοινωνίας: 6994 174633, Μαρίνης Γ.)

-  στο Άργος: γραφεία Π.Α.ΜΕ., Αγ. Δημητρίου και Νικηταρά (κάθε Παρασκευή, ώρες: 18:00- 19:30)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ