ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Έκθεση Ζωγραφικής της Ελισάβετ – Δήμα Πετροπούλου: «Κάθε κτίριο και μία ιστορία»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:52:00 π.μ. |
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους-Μυκηνών εγκαινιάζει την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 και ώρα 12.30 μ.μ. στην αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος την Έκθεση Ζωγραφικής της Ελισάβετ Δήμα - Πετροπούλου με τίτλο «Κάθε κτίριο και μία ιστορία», που θα διαρκέσει 10 ημέρες. 

Η έκθεση, που έχει ως θέμα τα αρχοντικά, νεοκλασικά και ιστορικά κτίρια της πόλης του Άργους, περιλαμβάνει 17 έργα, στα οποία αξιοποιείται η τεχνική της ζωγραφικής σε μουσαμά με λάδι.

Τα έργα αυτά ανήκουν στη συλλογή που έχει δημιουργήσει η ζωγράφος, αποκλειστικά με αρχοντικά, ιστορικά κτήρια του δημοσίου, νεοκλασικά μέγαρα και σπίτια επωνύμων του παλιού Άργους.

«Προσπάθησα να εκφράσω σε καθαρά ζωγραφικές αξίες και έννοιες τα περιγραφικά στοιχεία αρχιτεκτονικής, την εσωτερική ατμόσφαιρα των οικοδομημάτων, με σεβασμό, βαθιά αγάπη και νοσταλγία, με μία αδιόρατη θλίψη για έναν κόσμο που χάθηκε, αλλά και μία αισιοδοξία για την αξεπέραστη ομορφιά που προσφέρουν αυτά τα αρχιτεκτονικά στολίδια και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς στο σήμερα της πόλης». ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΗΜΑ – ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ελισάβετ Δήμα – Πετροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άργος. Είναι εκλεγμένη τοπική σύμβουλος Άργους, Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α-Μ, μέλος του Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Μέριμνας & Αθλητισμού.

Ως εικαστικός ασχολείται κυρίως με τη ζωγραφική. Το Φθινόπωρο του 2014 εξέθεσε για πρώτη φορά στο Άργος τη συλλογή έργων της με τίτλο “Τα πέτρινα γεφύρια της Ελλάδας”. Την άνοιξη του 2015 με επιτυχία παρουσίασε την ατομική έκθεση της με τίτλο ¨Μορφές του 1821¨ και θέμα τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης. Έχει φιλοτεχνήσει συλλεκτικό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ για την έκθεση φιλοτελισμού στις Εκδηλώσεις των “Εν’ Άργει Διονυσίων 2015”.Έργα της εκτίθενται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (Κρακοβία, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι).

Διάρκεια Έκθεσης: 24 Μαρτίου – 3 Απριλίου 2016
Χώρος: αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος
Ώρες Λειτουργίας: 10.00 – 13.00  &  16.00 – 21.00
Είσοδος Ελεύθερη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ