ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Απονέμεται ο βαθμός του αντιναυάρχου στους υποπλοιάρχους Τουλίτση και Πανανά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:40:00 μ.μ. |
 Με προεδρικό διάταγμα που υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο απονέμεται ο βαθμός του αντιναυάρχου στους υποπλοιάρχους Αναστάσιο Τουλίτση και Κωνσταντίνο Πανανά και ο βαθμός του πλοιάρχου στον ανθυπασπιστή Λευτέρη Ευαγγέλου που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

Επίσης συνεχίζονται οι έρευνες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει αναλάβει να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στην Κίναρο.

Οι ειδικοί συλλέγουν προσεκτικά όλα τα στοιχεία,  ώστε να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα για το τι μεσολάβησε από την ώρα που το ελικόπτερο απονηώθηκε από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», στο πλαίσιο της άσκησης «Αστραπή», μέχρι που το στίγμα του χάθηκε από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, για τις οποίες έχουν ενημερωθεί άτυπα συγγενείς των θυμάτων, το πιθανότερο είναι το ελικόπτερο να δέχθηκε ριπή ανέμου και στη συνέχεια να χτύπησε στον βράχο, με αποτέλεσμα να καταλήξει στη χαράδρα (με άλλα λόγια, φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης). Ο ριπαίος άνεμος, γνωστός στους χειριστές των ελικοπτέρων, χαρακτηρίζεται από ένταση που μεταβάλλεται απότομα και παροδικά, ενώ παρατηρείται πολύ κοντά στο έδαφος και κυρίως κοντά σε παραλίες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ