ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:01:00 π.μ. |
– Πολλοί συμπολίτες στερούνται ακόμη και το φαγητό το οποίο αναζητούν στους κάδους απορριμμάτων. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκαν στη Σπάρτη οι «Τοίχοι Καλοσύνης». Στα σημεία αυτά, μπορεί όποιος θέλει να κρεμάσει σακούλα με καθαρό φαγητό για τους συμπατριώτες του που έχουν ανάγκη. Η ιδέα αυτή διαδόθηκε πολύ γρήγορα σε όλη την πόλη με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δεκάδες «Τοίχοι Καλοσύνης» στη Λακωνική πρωτεύουσα.

- Σεμινάριο Προπονητών Μπάσκετ θα γίνει το Σαββατοκύριακο 2 – 3 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο του Άστρους. Το σεμινάριο διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ελλήνων προπονητών την ΕΣΚΑ-Κ τον Πήγασο Άστρους τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

- «Η ευθύνη μας απέναντι σε αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι συλλογική. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αποποιηθούμε ευθύνες που μας αναλογούν».
Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το προσφυγικό ζήτημα. Ο κ. Τατουλης «χρέωσε» προχειρότητα στην κυβέρνηση στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού, επεσήμανε πως δεν υπάρχει κανένας κρατικός μηχανισμός στους χώρους αιχμής του προσφυγικού ζητήματος και χαρακτήρισε ως καινούργιο πρόβλημα για την Ελλάδα την έλευση άλλων συλλογικοτήτων στην ευρύτερη περιοχή για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας μας.

- Τη θέση ότι η δημοτική αρχή δεν διαπραγματεύεται θέμα κλεισίματος του στρατοπέδου της Καλαμάτας προκειμένου αυτό να φιλοξενήσει πρόσφυγες ή μετανάστες, επανέλαβε πάλι σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Ο δήμαρχος τόνισε ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι εθνικό πρόβλημα και πρέπει να συμμετέχουν όλες οι περιοχές στην αντιμετώπισή του, πρόσθεσε ωστόσο ότι για κάποιες περιοχές υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα που πρέπει να εξεταστούν.

- Συνδυάστε αθλητισμό, πολιτισμό, γαστρονομία και φιλοξενία σε ένα γεμάτο εικόνες και γεύσεις Σαββατοκύριακο. Η ομάδα οινικής ποδηλασίας CyclingforWine διοργανώνει την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 τον 3ο ποδηλατικό γύρο της Στυμφαλίας και προτείνει:
  • Τρεις διαδρομές διαφορετικού μήκους και δυσκολίας γύρω από τη Λίμνη Στυμφαλία.
  • Ξενάγηση στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
  • Οινογνωσία κρασιών από τους οινοποιούς της περιοχής της Στυμφαλίας.
  • Παραδοσιακό γεύμα με κρασιά κερασμένα από τα οινοποιεία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ