ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ξεκινάει από την Πάτρα την Κυριακή η μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:59:00 π.μ. |
 Λίγες μέρες απομένουν μέχρι τη μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου της Πάτρας. Ολοκληρώνοντας τις προετοιμασίες και με στόχο την επιτυχία της, σήμερα, στις 7 το απόγευμα, αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής το δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, θα περιοδεύσει στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα Πάτρας, ενώ από το πρωί μέλη της δημοτικής αρχής θα περιοδεύσουν στα Ζαρουχλέικα, στην Τράπεζα Τροφίμων, στα ΚΔΑΠ Νοτίου Διαμερίσματος και Βραχνεΐκων και σε παιδικούς σταθμούς.

Χτες έγινε στην Κόρινθο σύσκεψη σωματείων με τη συμμετοχή του δήμαρχου Πατρέων, για να συζητηθούν πρακτικά ζητήματα στην οργάνωση τη πορείας, την οποία στηρίζουν όλοι οι δήμοι κατά μήκος της διαδρομής που θα διανύσει μέχρι την Αθήνα.

Νέα μηνύματα στήριξης

Στο Δήμο της Πάτρας εξακολουθούν να καταφτάνουν από σωματεία και φορείς δηλώσεις στήριξης και συμμετοχής στη μεγάλη πορεία αγώνα. Οι τελευταίες είναι από: Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας, ΑΟ ΣΕΙΡΙΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, Σύλλογο Μαζικού Αθλητισμού «Η ΖΕΥΞΗ», ΑΣ Κίνηση Πατρών, Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο «Ιωνες», Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Νομού Αχαΐας, Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ζακύνθου, Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, Σύλλογο Υπαλλήλων ΠΕ Αχαΐας Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας και Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές.

Επίσης, οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι: Φυσικού, Μαθηματικού, Φιλοσοφικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Γεωπονικής, Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Οδοντιατρικής, Νομικής, Οικονομικού Νομικής, Πολιτικού Νομικής, ΦΕΑ, ΝΦΕΕΜΠ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Τοπογράφων ΕΜΠ, ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Νοσηλευτική ΤΕΙ Αθήνας.
217 χιλιόμετρα σε οκτώ μέρες

Η διαδρομή της πορείας Πάτρα - Αθήνα, που θα γίνει από την Παλαιά Εθνική Οδό, έχει απόσταση σχεδόν 217 χιλιόμετρα και θα διαρκέσει 8 μέρες. Τα τμήματά της είναι Πάτρα - Αίγιο (39 χιλιόμετρα), Αίγιο - Ακράτα (28 χιλιόμετρα), Ακράτα - Ξυλόκαστρο (32,7 χιλιόμετρα), Ξυλόκαστρο - Κόρινθος (33,8 χιλιόμετρα), Κόρινθος - Αγ. Θεόδωροι (19,8 χιλιόμετρα), Αγ. Θεόδωροι - Μέγαρα (22,8 χιλιόμετρα), Μέγαρα - Ελευσίνα (20,5 χιλιόμετρα) και Ελευσίνα - Σύνταγμα (20,6 χιλιόμετρα).

Οσοι θέλουν περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή τους στην πορεία, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2613.610.334 ή στο email: poreiaanergia@gmail.com. Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες θα συμπληρώνουν ειδική αίτηση συμμετοχής, στην οποία θα δηλώνουν ποια ή ποιες μέρες θέλουν να συμμετάσχουν, ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση (φαγητό, διαμονή κ.λπ.).

Η συμμετοχή μπορεί να είναι για 1 ώρα, 1 μέρα ή 1 βδομάδα. Κατά τη διάρκεια της πορείας θα παρέχονται φαγητό, νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εάν χρειαστεί. Η διανυκτέρευση θα γίνεται σε δημοτικά αθλητικά κέντρα, με ντουζιέρες, νιπτήρες, θέρμανση.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Υπνόσακος (sleeping bag). Αθλητικά παπούτσια. 3 - 4 ζευγάρια κάλτσες βαμβακερές (ημερησίως). Μπλούζες βαμβακερές. Πετσέτες.

Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών. Κάθε μέρα το πρωί, τις μέρες που διεξάγεται η διαδήλωση, θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιον θέλει να συμμετάσχει, να μεταφερθεί με λεωφορείο στο σημείο που βρίσκεται η διαδήλωση. Κάθε βράδυ θα ξεκινούν λεωφορεία από το χώρο διαμονής για την Πάτρα, για όποιον θέλει να επιστρέψει.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ