ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Τακτική Γενική Συνέλευση και Διοικητικός Απολογισμός της ΕΠΣ Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:22:00 μ.μ. |
 Σήμερα Τετάρτη30-3-2016, στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων-μελών της ΕΠΣ Αργολίδας.
Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδος Γιάννης Αποστολόπουλος ανέφερε αναλυτικά:
Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, 

αναφερόμενος στον διοικητικό απολογισμό του 2015, σύμφωνα με το καταστατικό και την αθλητική νομοθεσία, θα σταθώ κυρίως στις παραμέτρους και στις ενέργειες εκείνες που επηρέασαν την απρόσκοπτη λειτουργία της Ενώσεως σε γραμματειακό, επικοινωνιακό, αγωνιστικό και εκπαιδευτικό-αναπτυξιακό επίπεδο.

· Η Γραμματεία, αν και λειτουργεί με μία υπάλληλο, ανταποκρίθηκε σε όλες τις απαιτήσεις και εξυπηρετήθηκαν όλες οι λογικές ανάγκες των σωματείων. Σε περιόδους μάλιστα αιχμής, όπως στις τελευταίες ημέρες μεταγραφών, η Γραμματεία λειτούργησε υπερωριακά μέχρι να αποσταλεί και διεκπεραιωθεί και το τελευταίο δελτίο.

Διακινήθηκαν 1225 έγγραφα, εκδόθηκαν 1300 περίπου δελτία, διεκπεραιώθηκαν όλες οι ταμειακές διαδικασίες πληρωμών και εισπράξεων κυρίως ηλεκτρονικά μέσω της νέας διαδικασίας σύνδεσης με την τράπεζα.

· Στον τομέα της επικοινωνίας η έγκαιρη και πλήρης ενημέρωση μέσω κυρίως της αναβαθμισμένης ιστοσελίδας μας κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος. Οι άμεσες τηλεφωνικές επικοινωνίες, τα fax και τα e-mail, όπως και οι προσωπικές συναντήσεις συμπλήρωσαν κατά τον καλύτερο τρόπο τον τομέα αυτό. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με την παρατήρηση ότι οι επισκέπτες είναι από όλη την Ελλάδα και από πολλές χώρες του εξωτερικού. Ανταποκριθήκαμε και απαντήσαμε στα ΜΜΕ με ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Συμμετείχαμε στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΠΟ. Ήμασταν σε διαρκή επαφή και συνεργασία με τους Δήμους και τις υπερκείμενες αρχές για τη βελτίωση των γηπέδων, όπως και για την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Τα αποτελέσματα είναι και ορατά και ικανοποιητικά. 


· Στο αγωνιστικό επίπεδο το έτος 2015 διεξήχθησαν 1100 αγώνες πρωταθλημάτων και κυπέλλου, τους οποίους διαιτήτευσαν 40 διαιτητές και 70 βοηθοί. Χάρις στο αυτόματο σύστημα διαχείρισης, που πρώτη η Ένωσή μας διαθέτει από το 2008, η διαδικασία της κλήρωσης των πρωταθλημάτων έγινε σύντομα και χωρίς λάθη μετά από προσεκτική προετοιμασία της Τεχνικής Επιτροπής, όπως επίσης και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η εν συνεχεία ψηφιοποίηση των Φ.Α. Ο προγραμματισμός των αγώνων, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που προέκυπταν συχνά, συνετέλεσε στα μέγιστα για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες.

Οργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τόσο το διεθνές τουρνουά “ΑΤΡΕΥΣ” σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους όσο και το Grassroot της UEFA. Τον Απρίλιο του 2015 μάς ανέθεσε η ΕΠΟ και αναλάβαμε τη διεξαγωγή δύο φιλικών αγώνων της Εθνικής μας ομάδας Κ18 με την αντίστοιχη της Φινλανδίας στο γήπεδο του Άργους παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριου και δύο χιλιάδων φιλάθλων που ήσαν κυρίως μαθητές. Υποστηρίχτηκε και ενθαρρύνθηκε το γυναικείο ποδόσφαιρο με συμμετοχή τεσσάρων ομάδων στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ουσιαστική βοήθεια είχαν και όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις παλαιμάχων ποδοσφαιριστών κοινωνικού χαρακτήρα.
· Στο αναπτυξιακό-εκπαιδευτικό επίπεδο, που αποτελεί το πιο στέρεο θεμέλιο της προόδου του ποδοσφαίρου για την Ένωσή μας, ο προγραμματισμός στηρίχθηκε και υλοποιήθηκε σε πέντε άξονες:

1. στα παιδικά πρωταθλήματα

2. στη συγκρότηση των Μικτών Ομάδων Παίδων και Νέων

3. στα τουρνουά με συμμετοχή παιδιών 8-14 ετών

4. στις παράπλευρες εκδηλώσεις και

5. στην εκπαίδευση των προπονητών και των διαιτητών

Τα παιδικά πρωταθλήματα των αγωνιστικών περιόδων 2014-15 και 2015-16 κάλυψαν τις κατηγορίες ΠΑΙΔΩΝ (18 ομάδες), ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ (24 ομάδες) και ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (20 ομάδες).Για την υλοποίηση των παιδικών πρωταθλημάτων προηγήθηκαν τεχνικές συσκέψεις υπό τον ενωσιακό προπονητή και συμμετοχή των ομάδων, οι απαραίτητες προκηρύξεις, οι κληρώσεις και το πρόγραμμα.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει για τους ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ: οι τελικοί αγώνες σ΄ αυτή τη διοργάνωση με τη συμμετοχή των 10 καλύτερων ομάδων διεξήχθησαν στις Σπέτσες και την όλη οργάνωση είχε αναλάβει το Δ.Σ. της Μπουμπουλίνας με άριστα αποτελέσματα. Είχαν προηγηθεί τα δύο προηγούμενα χρόνια, επίσης με άριστα αποτελέσματα, οι διοργανώσεις στο Κουτσοπόδι από το Δ.Σ. του ΠΑΟΚ και στη Ν. Τίρυνθα από το Δ.Σ. του Προίτου.
Σε επίπεδο Μικτών Ομάδων πραγματοποιήθηκαν 100 περίπου προπονήσεις και 20 συνολικά αγώνες ΠΑΙΔΩΝ και ΝΕΩΝ και κατέλαβαν η μεν ομάδα ΠΑΙΔΩΝ την 1η θέση, η δε ΝΕΩΝ τη 2η. Οι επιτυχίες βέβαια αυτές οφείλονται στη σπουδαία δουλειά που γίνεται στις ομάδες και στην άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των προπονητών και του ενωσιακού προπονητή. Ιδιαίτερη διάκριση ήταν το γεγονός ότι στη Μικτή Περιφερειακή Ομάδα επελέγησαν και αγωνίστηκαν πέντε παίκτες από την ΠΑΙΔΩΝ και ένας από τη ΝΕΩΝ στα παιχνίδια που έγιναν στα Γιάννενα σε διοργάνωση της ΕΠΟ. Μάλιστα πέντε από αυτά τα παιδιά βρίσκονται από το καλοκαίρι στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Αστέρα Τρίπολης και πάρα πολλά στελεχώνουν τις δικές μας ομάδες.

Η συμμετοχή στα τουρνουά εντός και εκτός Αργολίδας έδωσε την ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό παιδιών να λάβουν μέρος όπως:

1. Διεθνές τουρνουά «ΑΤΡΕΥΣ», 4-5-6 Απριλίου 2015.

2. Τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου στα Δίδυμα, 30-31 Μαΐου 2015

3. Τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου στο Πορτοχέλι, 25-26-27 Ιουνίου 2015.

4. Τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου στην Κοιλάδα, 2-3 Οκτωβρίου 2015.

5. Χριστουγεννιάτικο τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου, 28-29-30 Δεκεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Ρέντη μετά από πρόσκληση του Ολυμπιακού.

Από τον Οκτώβριο του 2015 έχει αρχίσει η προετοιμασία για το 12ο τουρνουά «ΑΤΡΕΥΣ» που θα διεξαχθεί στις 4-5-6 Μαΐου 2016, όπως και το 1ο YOUTH CUP στις Σπέτσες στις 25-26-27 Απριλίου2016. Το ενδιαφέρον για τις υποδομές και την ανάπτυξη δεν περιορίστηκε στον αγωνιστικό τομέα, αλλά κρίθηκε αναγκαίο για πολλούς λόγους ότι έπρεπε να έλθουμε σε επαφή με τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών για να τους ενημερώσουμε για τις σχέσεις γονέων-παιδιών-προπονητών-σωματείων-ΕΠΣΑ και για να γίνει σαφές πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά, τι να περιμένουν από το ποδόσφαιρο και τι θέλει το ποδόσφαιρο από αυτούς. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου προετοιμάστηκαν από τον πρόεδρο και τον ενωσιακό προπονητή κατάλληλες ομιλίες, προβλήθηκαν σχετικά VIDEO, έγιναν εποικοδομητικές συζητήσεις σε συγκεντρώσεις στο Άργος, στο Γαλατά, στις Σπέτσες, στο Δρέπανο, στην Π. Επίδαυρο, στο Ναύπλιο και προγραμματίζονται για το 2016 και σε άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα.
Στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2015 λειτούργησε από την ΕΠΟ, μετά από σχετικό αίτημά μας, σχολή αναθεώρησης διπλωμάτων προπονητών στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΠΣΑ με συμμετοχή 35 προπονητών. Δημιουργήθηκε Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Αργολίδας και προετοιμάζονται σεμινάρια για την επιμόρφωσή τους, όπως και σχολή προπονητών ΟΥΕΦΑ C. Λειτούργησε σχολή διαιτησίας ποδοσφαίρου, από την οποία αποφοίτησαν δεκαπέντε νέοι διαιτητές. Κάθε Δευτέρα, με ευθύνη της Επιτροπής Διαιτησίας, πραγματοποιούνται επιμορφωτικά σεμινάρια για όλους τους διαιτητές, στα οποία αναλύονται από τους εκπαιδευτές επίμαχες και δύσκολες φάσεις, αναφέρονται λανθασμένες αποφάσεις και δίδονται οδηγίες προς αποφυγή λαθών και αδικιών. Σε μία από αυτές έγινε ομιλία από τον πρόεδρο της Ενώσεως με θέμα «Η επίδραση των κανονισμών και της διαιτησίας στην εξέλιξη της τακτικής του ποδοσφαίρου από το 1863 μέχρι σήμερα».

Ο κ Αποστολόπουλος δήλωσε πριν την Τακτική Γενική Συνέλευση:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ