ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ο απόγονος του Όθωνα Δούκας της Βαυαρίας στο πλευρό των Ελλήνων (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:11:00 μ.μ. | |
Στις ερωτήσεις του MEGA και στο πλαίσιο ρεπορτάζ της Βίκυς Κατεχάκη απάντησε ο Δούκας της Βαυαρίας, Φραγκίσκος που προέρχεται από τη βασιλική οικογένεια του Όθωνα υπογραμμίζοντας ότι νιώθει μια βαθιά φιλία για τον ελληνικό λαό.

Όπως είπε μάλιστα ζήτησε από Γερμανούς αριστοκράτες αντί δώρου στα 80α του γενέθλια, χρήματα για τα παιδιά που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι παρακολουθεί τις επιπτώσεις της κρίσης αλλά και το προσφυγικό. Ανοίγοντας το ανάκτορό του για το MEGA, έδειξε στην κάμερα έναν από τους πιο σημαντικούς -για εκείνον- πίνακες που κοσμούν το παλάτι: Την άφιξη του πρώτου βασιλιά των Ελλήνων, Όθωνα στο Ναύπλιο το 1833.

"Είναι ένα ιστορικό γεγονός, βλέπω συνέχεια διάφορα αναμνηστικά, βλέπω πίνακες από εκείνη την εποχή, αλλά σκέφτομαι ότι ο Όθωνας τότε ξεκίνησε να πάει σε μια Ελλάδα, όπως τη φανταζόταν. Σήμερα βλέπω μια Ελλάδα όπως είναι στην πραγματικότητα και η φιλία μου απευθύνεται στους σημερινούς, πραγματικούς Έλληνες", είπε.

Στα ογδοηκοστά γενέθλιά του ζήτησε από τους προσκεκλημένους του αντί για δώρο, να καταθέσουν το... αντίτιμο σε ειδικό λογαριασμό για την ενίσχυση των φτωχών οικογενειών της χώρας μας. Και οι Βαυαροί αριστοκράτες, ανταποκρίθηκαν.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν 385.000 ευρώ, χρήματα που φθάνουν με δόσεις στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τη μεσολάβηση της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας και του πατέρα Απόστολου Μαλαμμούση, που συντονίζει τη διαδικασία από το Μόναχο.

"Με ευχαρίστησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ανταπόκριση ήταν εκπληκτική", τόνισε ο Φραγκίσκος. Και συμπλήρωσε: "Υπήρξε πολύ μεγαλύτερος αριθμός δωρεών απ' ό,τι είχα τολμήσει να ελπίζω και προέκυψε στο τέλος ένα καλό ποσό. Κι ελπίζω να μπορέσουν να κάνουν κάτι μ' αυτό για τους φίλους μου, τα παιδιά στην Ελλάδα".

Ο Δούκας της Βαυαρίας και η οικογένεια του υπήρξαν πολέμιοι του Ναζισμού. Το 1939 αναγκάστηκαν εξαιτίας των Ναζί να μεταναστεύσουν από το Μόναχο στη Βουδαπέστη, ενώ το 1944 συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μιλώντας στο MEGA, ο Δούκας Φραγκίσκος, θυμάται τους πρόσφυγες εκείνης της περιόδου και λέει πως το προσφυγικό δράμα που εκτυλίσσεται σήμερα στη χώρα μας, δε μπορεί να τον αφήσει ασυγκίνητο.

"Μας είχαν κλείσει σε στρατόπεδο και επιστρέψαμε εδώ όταν τέλειωσαν όλα. Αλλά θυμάμαι πολύ καλά τα εκατομμύρια των προσφύγων που ήλθαν τότε απ' τις ανατολικές χώρες στην Γερμανία. Μας θλίβει όλους να βλέπουμε τώρα να συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα", υπογράμμισε.

Με θαυμασμό μίλησε ο Δούκας της Βαυαρίας για τους Έλληνες εθελοντές στα νησιά που έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες: "Βλέπω κάθε μέρα στην τηλεόραση τους Έλληνες που βοηθούν τους πρόσφυγες που καταφθάνουν να βγουν από τις βάρκες, να κουβαλούν τα παιδιά πάνω από το νερό. Θαυμάζω τον ελληνικό λαό που κάνει όλα αυτά και δείχνει τόση προθυμία να βοηθήσει".

megatv.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ