ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Γ. Μανιάτης στη Γ.Σ. Οινοπαραγωγών: Το κρασί ειναι η Rolls Royce της Ελλάδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:02:00 π.μ. | |
 Ο βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Μανιάτης, ως εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου στο Ζάππειο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Έκθεσης ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2016. Κατά την ομιλία του ιδιαίτερη μνεία έκανε στον αναπτυξιακό ρόλο των οινοπαραγωγικών περιοχών, όπως το Μαλαντρένι και η Νεμέα, με τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά που παράγουν, ενώ, επίσης, αναφέρθηκε στα ακόλουθα:
1. Την αναστολή της επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, καθώς καμία ευρωπαϊκή οινοπαραγωγός χώρα δεν έχει επιβάλει αντίστοιχο φόρο.

2. Οι Έλληνες Οινοποιοί, που χαρακτηρίζονται ως κορυφαίοι καινοτόμοι του πρωτογενούς τομέα, στηρίζουν τους αγρότες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας.

3. Μακάρι οι Έλληνες Οινοποιοί να "υιοθετήσουν" και το ελληνικό ΛΑΔΙ, με το ίδιο μεράκι και εξωστρέφεια, όπως το κρασί.

4. Το Κρασί και το Λάδι της Ελλάδας αποτελούν τις Rolls-Royce και Ferrari της ελληνικής γεωργίας αντίστοιχα.

5. Ο οινοποιητικός τομέας αναδεικνύει τον αποτελεσματικό συνδυασμό Παράδοσης και Νέας Γνώσης, μέσα από υποδειγματικά Clusters, από το χωράφι στο ράφι, εντός κι εκτός της χώρας.


6. Η πρωτοβουλία μας για δρομολόγηση και υλοποίηση από το 2014 εκτεταμένων προγραμμάτων Οινοτουρισμού πρωτοστατεί πλέον στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού της Ελλάδας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ