ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Το 1ο ΕΠΑΛ και το 1ο Ε.Κ. Άργους έφεραν δύο ακόμη βραβεία στην Αργολίδα (βίντεο οι ταινίες που βραβεύθηκαν)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:28:00 μ.μ. |
 Τα μαθητικά «Όσκαρ» απονεμήθηκαν χθες, Τετάρτη 13 Απριλίου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην Κεντρική Αίθουσα (Ζακλίν ντε Ρομιγί) στην τελετή βράβευσης των μαθητικών ταινιών που διακρίθηκαν στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με γενικό τίτλο “Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία”.

Ο διαγωνισμός που προάγει την τέχνη του κινηματόγραφου στα σχολεία οργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου και την ΕΡΤ και απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Στην κατάμεστη αίθουσα μεγάλοι πρωταγωνιστές: μαθητές και οι μαθήτριες από όλη την Ελλάδα. Και μπορεί να έλειψαν το κόκκινο χαλί, οι τουαλέτες και τα σμόκιν, ήταν, όμως, εκεί οι λιλιπούτειοι σκηνοθέτες, τεχνικοί εικόνας - ήχου και ηθοποιοί, με τη δημιουργικότητα και το κέφι τους, καθώς και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Στην εκδήλωση, χαιρέτισαν και απένειμαν βραβεία ο Υφυπουργός του Υπουργείου Παιδείας, ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων, Ιωάννης Παντής.

Μετά το πέρας των χαιρετισμών προβλήθηκαν οι βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν οι μαθητές. Τα φιλμ αγγίζουν θέματα που αφορούν την κεντρική ιδέα του διαγωνισμού με κύρια χαρακτηριστικά την ευαισθησία και την φαντασία.
Επίσημοι καλεσμένοι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αντώνης Αντωνιάδης και η ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου, που ερμήνευσε το τραγούδι «Τα παιδιά των δρόμων» μαζί με τους παρευρισκόμενους μαθητές.

Στον διαγωνισμό οι μαθητές παρουσίασαν: 168 ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένου σχεδίου) από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια. 36 κινηματογραφικές αφίσες/εξώφυλλα και 20 πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις.
Την τιμητική της, είχε η κατηγορία ταινιών τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ), όπου το 1ο ΕΠΑΛ Άργους και το 1ο Ε.Κ. Άργους κατέκτησαν το 1ο και 2ο Βραβείο.

Πιο συγκεκριμένα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το 1ο βραβείο ταινιών τεκμηρίωσης απονεμήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους και 1ο Ε.Κ. Άργους για την ταινία τους «Ο θρύλος του Τζιμ Λόντου» Και τα δύο βραβεία απένειμε στους μαθητές του Άργους ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Μανιάτης.
Ο θρύλος του Τζίμ Λόντου" είναι ένα ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο σε ένα πρόσωπο κυριολεκτικά θρύλο από την περιοχή της Αργολίδας. Τον Τζίμ Λόντο. Είναι ο για 16 χρόνια παγκόσμιος πρωταθλητής της ελεύθερης πάλης Τζιμ Λόντος ή Χρήστος Θεοφίλου (όπως ήταν το πραγματικό του όνομα) από το Κουτσοπόδι Άργους. Μετανάστης στην Αμερική που μεγαλούργησε, όχι μόνο με τη δύναμη των μπράτσων του, τη σβελτάδα του αλλά και την εξυπνάδα του. Η φιλανθρωπική του δράση ήταν μεγάλη και συμπαραστάθηκε στην πατρίδα του και στον τόπο του με κάθε τρόπο, όσο λίγοι. Οι μαθητές άκουγαν τα κατορθώματα του, από τους παππούδες τους και αποφάσισαν να ασχοληθούν με την ιστορία του. Έψαξαν, διάβασαν και βρήκαν εντυπωσιακό υλικό για τον Τζίμ Λόντο και δημιούργησαν με μεγάλο σεβασμό την ταινία τους. Το σενάριο στηρίζεται στο αφιέρωμα του αξέχαστου Γιώργου Αντωνίου, στην εφημερίδα "Αργολίδα" το 2004, για τον "Τζίμ Λόντο".

Το 2ο βραβείο ταινιών τεκμηρίωσης απονεμήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους και 1ο Ε.Κ. Άργους για την ταινία τους «Για την Ελλάδα, Στέλιο μου» Ο Στέλιος Κυριακίδης ήταν Έλληνας αθλητής από την Κύπρο, δρομέας ημιαντοχής και αντοχής και μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας στίβου. Υπήρξε Πανελληνιονίκης, Βαλκανιονίκης, νικητής στους Παγκύπριους αγώνες και έλαβε μέρος σε δύο Ολυμπιάδες (Βερολίνο 1936, Λονδίνο 1948). Αθλητικά ανήκε στο δυναμικό του Γυμναστικού Συλλόγου Ολύμπια Λεμεσού, ωστόσο έχει λάβει μέρος σε αγώνες και ως αθλητής του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Έμεινε γνωστός για την μεγάλη νίκη του τον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946 που την εποχή εκείνη ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού. Ήταν ο πρώτος αθλητής εκτός Αμερικής-Καναδά που νίκησε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Το 1946, ο 36χρονος Στέλιος Κυριακίδης αποφάσισε να συμμετάσχει στον περίφημο πεντηκοστό Διεθνή Μαραθώνιο της Βοστώνης (42.195 μ.), μετά από τιμητική πρόσκληση των διοργανωτών. Στην Αμερική, οι γιατροί πίστευαν πως θα πέθαινε από εξάντληση κατά την διαδρομή, καθώς ήταν εξαιρετικά αδύναμος και καχεκτικός. αλλά οι αντιρρήσεις τους ξεπεράστηκαν από την αθλητική ομοσπονδία. Ο Στέλιος Κυριακίδης έδωσε όλα τα σωματικά του αποθέματα κατακτώντας την νίκη. Μετά τον αγώνα έμεινε για περίπου ένα μήνα στην Αμερική, αποσκοπώντας στηνσυγκέντρωση βοήθειας για την Ελλάδα, η βοήθεια αυτή ονομάστηκε «Πακέτο Κυριακίδη». Στις 23 Μαΐου 1946, ο Κυριακίδης επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες τον υποδέχθηκαν με τιμές ήρωα.. Για πρώτη φορά μετά την Κατοχή, φωταγωγήθηκε η Ακρόπολη προς τιμήν του.

.
Οι διακρίσεις ανά κατηγορία απονεμήθηκαν:
ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ , ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΜΕΓΑΛΟΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2ουΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
«Δάγκωσε μια τάρτα, μη δαγκώνεις το διπλανό σου»του 13ουΔημοτικού Σχολείου Σερρών.
ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ
 Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ ταινίας Μυθοπλασίας: «Είναι στα μόριά μας»του 17ουΔ.Σ. Αχαρνών
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ ταινίας Μυθοπλασίας ισοτίμως:
– «Κύπρος, δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ»του 21ουΔ.Σ. Πατρών.
– «Άπλωσε το χέρι»του 7ουΔ.Σ. Πρέβεζας
ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ Καλύτερης Ταινίας Τεκμηρίωσης ισοτίμως:
– «Η ΔΙΑSOSΗ»του 9ουΔ.Σ. Αγίου Δημητρίου  Αττικής
–«Άγρια Λεμόνια»του 2ουΔ.Σ. Αγριάς  Μαγνησίας
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
 ΒΡΑΒΕΙΟ καλύτερης ταινίας Κινουμένου Σχεδίου
«Και η ζωή  συνεχίζεται» του 1ουΔ.Σ. Ελευθερίου Κορδελιού (Θεσσαλονίκη)

ΒΡΑΒΕΙΑ  ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ –ΛΥΚΕΙΩΝ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ
Α’ΒΡΑΒΕΙΟ ταινίας Μυθοπλασίας :«Περίπατος», των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη (Θεσσαλονίκη)
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ ταινίας Μυθοπλασίας : «FortressEurope», του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Κω.
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ ταινίας Μυθοπλασίας: «Η Έκθεση»,του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα (Αττική)

ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ
Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ  Ταινίας Τεκμηρίωσης:«Ο θρύλος του Τζιμ Λόντου» του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Άργους.
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ  Ταινίας Τεκμηρίωσης:«Για την Ελλάδα, Στέλιο μου» του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Άργους.
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
ΒΡΑΒΕΙΟ καλύτερης ταινίας Κινουμένου Σχεδίου:«Ο Ονειροπόλος»του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου  Κομοτηνής.
Κατηγορία: Εξώφυλλα / κινηματογραφικές αφίσες
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
1οΒραβείο:Δημ. Σχολείο Κατσικά Ιωαννίνων(ταινία «Κραυγή»)
2οΒραβείο:5οΔημ. Σχολείο Καρδίτσας(ταινία «Το σκιάχτρο»)
3οΒραβείο: Ισοτίμως
4οΔημ. Σχολείο Χολαργού(ταινία «ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ…μήνυμα από το μέλλον)
13οΔημ. Σχολείο Σερρών(ταινία «Δάγκωσε μια τάρτα, μη δαγκώνεις τον διπλανό σου»)

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
1οΒραβείο:2οΓΕΛ Ηγουμενίτσας(ταινία «It’s  time to sleep»)
2οΒραβείο: Ισοτίμως
Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία»(ταινία «Κάρμα»)
Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη(ταινία «Animus»)
3οΒραβείο: Ισοτίμως
1οΕΠΑΛ Κιάτου(ταινία «Ρίχνουμε σωσίβιο στην Ειρήνη»)
Γυμνάσιο Καρέα(ταινία «Κάτω από την επιφάνεια»)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
–ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ:   Το βραβείο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση απονέμεται ισοτίμως στις παρακάτω σχολικές μονάδες:
1)1ο Λύκειο Υμηττού
2)2ο Γυμνάσιο Πεύκης
3)Λύκειο Καλαμπακίου Δράμας
4)ΕΚΠ. ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ-Λύκειο
–ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ: Το βραβείο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση απονέμεται ισοτίμως στις παρακάτω σχολικές μονάδες:
1) 4ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού
2) Δημοτικό Σχολείο Κατσικά Ιωαννίνων
Η επιτροπή αξιολόγησης
1. Παπαδόπουλος Αντώνης, Πρόεδρος, Σκηνοθέτης & Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας
2. Παναγίδου Μαρία, μέλος, μορφωτική ακόλουθος κυπριακής πρεσβείας στην Αθήνα
3. Παπαδημητρίου Σοφία, μέλος, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
4. Παπαλεξίου Κερασένια, μέλος, Στέλεχος Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
5. Δελιοτζάκης Μένος, μέλος, Σκηνοθέτης της ΕΡΤ
6. Ανδριοπούλου Ειρήνη, μέλος, στέλεχος του Τμήματος Οπτικοακουστικών Μέσων και Αρχείων της Διεύθυνσης Μέσων Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
7. Ανδρέου Γιώργος, μέλος, μουσικοσυνθέτης
8. Γκένιος Ανδρέας, μέλος, εκπαιδευτικός ΠΕ70-δάσκαλος, Διευθυντής 2ου Δημ. Σχολείου Σιδηροκάστρου & Εικαστικός
9. Παπαδιού Ελένη, μέλος, εκπαιδευτικός ΠΕ70-δασκάλα, Διευθύντρια 7ου Δημ. Σχολείου Σερρών
10.Βαρσάμη Χρυσούλα, μέλος, εκπαιδευτικός ΠΕ70-δασκάλα του Πειραματικού Δημ. Σχολείου Σερρών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ