ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Παρουσίαση των 4 Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 στο Επιμελητήριο Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:44:00 μ.μ. | |
 Στις 20 Απριλίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση των τεσσάρων νέων επενδυτικών Προγραμμάτων που προκηρύχθηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».
Την ημερίδα διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Αργολίδας και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος-Πελοποννήσου Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, προκειμένου να ενημερωθούν επαρκώς οι Επιχειρήσεις-Μέλη του Επιμελητηρίου αλλά και όλοι οι δυνητικά ενδιαφερόμενοι επενδυτές όπως, επιχειρηματίες, επιστήμονες και άνεργοι.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, τα Στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος-Πελοποννήσου Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, κ. Μουμούρης Σπύρος, κα Τσούκα Ιφιγένεια, κα Φανή Κιούση και κ. Ηλίας Γεωργουλόπουλος παρουσίασαν τα παρακάτω προγράμματα αντίστοιχα:

1. «Αναβάθμιση πολύ μικρών & υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές.»

2. «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

3. «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα».

4. «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Φώτης Δαμούλος ο οποίος, αφού καλωσόρισε τα στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκής Προγραμμάτων και τους παρευρισκόμενους, επεσήμανε ότι η καθυστέρηση ενημέρωσης από το Επιμελητήριο Αργολίδας και την Διαχειριστική Αρχή οφείλεται σε αυτήν του Υπουργείου να ορίσει τον φορέα διαχείρισης.

Οι παρευρισκόμενοι, μεγάλη μερίδα των οποίων θα διεκδικήσουν μία θέση στις νέες δράσεις του ΕΣΠΑ, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους ομιλητές, οι οποίοι ενημέρωσαν για όλα τα στάδια, όρους και προϋποθέσεις που απαιτούνται από την στιγμή υποβολής της αίτησης έως την φάση της τελικής αξιολόγησης και επιλογής. Μάλιστα δεν δίστασαν να υποβάλλουν πολλαπλά ερωτήματα και απορίες στους ομιλητές προκειμένου οι τελευταίοι να τους αποσαφηνίσουν και να τους εξηγήσουν σημεία των επενδυτικών προγραμμάτων που τους αφορούσαν.

Σημειώνεται ότι στο Επιμελητήριο Αργολίδας λειτουργεί γραφείο της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος-Πελοποννήσου Ηπείρου και Ιονίων Νήσων με αρμόδιο υπάλληλο τον κ. Μπιτζή Πέτρο και μπορούν να ενημερώνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι από τις 8:00 μέχρι τις 15:30.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΩΤΙΟΣ ΔΑΜΟΥΛΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ