ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Αποστόλου σε Ανδριανό : Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας η καταβολή για το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης, "το πρασίνισμα", και την εξισωτική – 650 εκ. Ευρώ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:59:00 π.μ. | |
 Στον Βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Ανδριανό που έθεσε στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς το ζήτημα της καταβολής της δεύτερης δόσης της βασικής ενίσχυσης μέχρι το τέλος του μηνός, απάντησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου ότι οι καταβολές 650 εκ. ευρώ για το πρασίνισμα, το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης και την εξισωτική θα γίνουν εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδριανος στην ομιλία του ανέφερε για το θέμα τα εξής:

“Οι αγρότες δίνουν εδώ και χρόνια μια καθημερινή μάχη επιβίωσης απέναντι στον ξένο και συχνά αθέμιτο ανταγωνισμό, στο υψηλό κόστος παραγωγής που επιβαρύνεται ακόμα πιο πολύ με την αύξηση του Φ.Π.Α στα γεωργικά, εφόδια στα λιπάσματα σε 23% και έχουμε ακόμα, καθώς έρχεται ο 24%, και τις χαμηλές τιμές του παραγωγού, τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, την αύξηση του φόρου στο κρασί,τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων των αποζημιώσεων – και ελπίζω κύριε Υπουργέ να καταβληθεί η δεύτερη δόση της βασικής ενίσχυσης μέχρι του τέλους του μηνός όπως είπατε γιατί οι αγρότες δεν θα μπορέσουν να κάνουν Πάσχα”.


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απαντώντας ανέφερε:

“Αυτό που διαρκώς αναζητείται είναι το πότε θα υπάρξουν οι πληρωμές, τι θα γίνει κ.λπ. Θέλω, λοιπόν, μιας και μας ακούν αγρότες, να τους πω ότι οι πληρωμές θα γίνουν εντός του χρόνου, που τους υποσχεθήκαμε. Και για να είμαστε πιο καθαροί, πάνω από 650 εκατομμύρια θα κατευθυνθούν στον αγροτικό χώρο τη Μεγάλη Εβδομάδα και αφορούν το «πρασίνισμα», αφορούν το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης και αφορούν την εξισωτική ιδιαίτερα στα μικρά νησιά του Αιγαίου”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ