ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ανδριανός: Να γίνει σεβαστός ο ιερός για τον ελληνικό και παγκόσμιο πολιτισμό, χώρος της Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:01:00 π.μ. | | |
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτά με θέμα την διαφύλαξη του πυρήνα της ταυτότητας του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Η παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου την Τρίτη 29 Μαρτίου δημιούργησε εύλογες αμφιβολίες για το μέλλον του θεσμού.

Πρώτον, η υπερβολική καθυστέρηση στην επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, συνεπάγεται προχειρότητα στην προετοιμασία τουλάχιστον του φετινού προγράμματος, το οποίο - όπως άλλωστε ανακοινώθηκε - θα στηθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και εκ των ενόντων, χωρίς μάλιστα ουσιαστική συμμετοχή Ελλήνων καλλιτεχνών.

Δεύτερον, στην συνέντευξη δεν παρουσιάστηκε ο συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο η ως σήμερα καλλιτεχνική πορεία και οι συχνά προκλητικές επιλογές του κ. Γιαν Φαμπρ θα συνδεθούν κατά τρόπο αρμονικό με τον πυρήνα της μέχρι σήμερα ταυτότητας του Φεστιβάλ και ιδίως με τον ιερό για τον ελληνικό και παγκόσμιο πολιτισμό χώρο της Επιδαύρου.
Κατόπιν αυτών,


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Ποιος συγκεκριμένα είναι ο προγραμματισμός του Φεστιβάλ ιδίως σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις στην Επίδαυρο.

2. Αν στους στόχους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και των συνεργατών του περιλαμβάνεται ο σεβασμός στον πυρήνα της μέχρι σήμερα ταυτότητας του Φεστιβάλ και του ιερού χώρου της Επιδαύρου, και πώς οι ίδιοι αντιλαμβάνονται το περιεχόμενο της ταυτότητας αυτής”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ