ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

"Απόβαση" Πειραιωτών στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:09:00 π.μ. | |
 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, η ημερήσια Αρχαιολογική – Προσκυνηματική και Ενημερωτική και Χαλαρωτική εκδρομή της ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ σε Μυκήνες – Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καρακαλά και Ναύπλιο.


Και αυτή τη φορά η συμμετοχή ήταν μεγάλη και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στην αγάπη όλων των φίλων μας, αφού πολλοί δεν κατάφεραν να έρθουν μαζί μας, λόγω πλήρωσης και των δύο πούλμαν που είχαμε μισθώσει.

Ξεκινήσαμε νωρίς και με κέφι από την πλατεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Πρώτη στάση για Καφέ και μια πρώτη γνωριμία στον Ισθμό της Κορίνθου.
Στην συνέχεια πήγαμε στις υπέροχες Μυκήνες, με τον τάφο του Αγαμέμνονα και την πύλη των Λεόντων.

Ξεναγός μας ο Εκπαιδευτικός, Λυκειάρχης, Νομικός και Συγγραφέας κ. Πάνος Μητροπέτρος, ένας άνθρωπος που αγκάλιασε την εκδρομή μας και με χαρά δέχτηκε να μας ακολουθήσει και να μας πει τα τόσα ωραία και σημαντικά που βρίσκονται στην Ακρόπολη των Μυκηνών. Ο κ. Μητροπέτρος είναι πράγματι συγκλονιστικός και μας εξήγησε τα πάντα.
Μόνη παραφωνία στις Μυκήνες ήταν το πολύ ακριβό εισιτήριο της εισόδου. Τα 12 ευρώ που απαιτήθηκαν από τον καθένα μας, είναι πάρα πολλά για την εποχή αυτή της κρίσης, παρ’ όλα αυτά όλοι κατέβαλαν το εισιτήριο σε ένδειξη τιμής για τους άξιους προγόνους μας.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου Καρακαλά στο χωριό Άγιος Ανδριανός Ναυπλίου, όπου οι Μοναχές μας ξενάγησαν, μας κέρασαν και προσκυνήσαμε τις θαυματουργές εικόνες και τα Άγια Λείψανα.
Συνεχίσαμε για την παραλία Ναυπλίου και καταλήξαμε σε γραφική ταβέρνα, επί της παραλιακής οδού Ναυπλίου – Μϋλων, όπου απολαύσαμε το φαγητό μας και ξεκουραστήκαμε για τα καλά.

Απόγευμα όπως πάντα στο πανέμορφο Ναύπλιο με παγωτό , αλλά και καφέ με λουκουμάδες και γλυκό στην παραλία με φόντο το Μπούρτζι.
Επιστροφή αργά στον Πειραιά με χαμόγελα και υπόσχεση για μια νέα και πάλι εκδρομή που θα ικανοποιήσει αυτή τη φορά όλους τους φίλους που θα εκδηλώσουν την επιθυμία να συμμετάσχουν.

Ευχαριστούμε και τον Πάνο Μητροπέτρο για την Ξενάγηση στην εκδρομή μας και την μεγάλη προσφορά του στην Παιδεία και τον Πολιτισμό του Πειραιά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ