ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Εκτός Περιφέρειας Πελοποννήσου η Ολυμπιακή Φλόγα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:41:00 π.μ. |
 Ολυμπιακή χρονιά είναι το 2016 και σε λίγες ημέρες η Φλόγα θα ξεκινήσει για μία ακόμα φορά το μακρύ ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι τον τόπο τέλεσης των Αγώνων, που φέτος είναι το Ρίο ντε Τζανέιρο. Την Πέμπτη 21 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία θα περιηγηθεί για μία εβδομάδα στην ελληνική επικράτεια μέχρι να παραδοθεί στους Βραζιλιάνους.

Αρχαία Ολυμπία - Πύργος - Αμαλιάδα - Ζάκυνθος - Πάτρα - Μεσολόγγι - Λευκάδα - Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Γιάννενα - Βέροια - Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Δράμα - Καβάλα - Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή - Ξάνθη - Κατερίνη - Λάρισα - Χαλκίδα - Μαραθώνας - Αθήνα, είναι οι βασικοί σταθμοί της επταήμερης λαμπαδηδρομίας εντός Ελλάδας.

Οπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος, από τον παραπάνω κατάλογο απουσιάζουν περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γεγονός που σε κάθε περίπτωση δημιουργεί ορισμένα ερωτηματικά.

Προφανώς και ο καταρτισμός του δρομολογίου δεν αποτελεί ευθύνη οποιουδήποτε φορέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Αν όμως εγκαίρως είχε γίνει αντιληπτό, θα μπορούσε να είχε γίνει κάποια παρέμβαση -τουλάχιστον υπό τη μορφή αιτήματος- από κάποιον φορέα της αυτοδιοίκησης, ώστε κάποιες περιοχές να συμπεριληφθούν.

Η σημασία της λαμπαδηδρομίας έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα, αλλά όπως και να 'χει, οι περιοχές από τις οποίες διέρχεται η Ολυμπιακή Φλόγα έχουν την ευκαιρία να το γιορτάσουν. Κι όλα αυτά πάντα ανεξάρτητα από τη στάση που μπορεί να έχει ο καθένας απέναντι στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως διοργάνωση και για τη μορφή που έχουν πάρει, αλλά και για τις επιπτώσεις που είχαν, έχουν και σίγουρα θα έχουν σε ορισμένες από τις χώρες, που τους φιλοξενούν.

Η ενιαία Πελοπόννησος πάντως έχει την τύχη να αποτελεί την παγκόσμια κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, με την Αρχαία Ολυμπία να είναι χώρος παγκόσμιας εμβέλειας, που ακόμα δυστυχώς δεν έχει λάβει διεθνώς την αρμόζουσα θέση σε τουριστικό και γενικότερα οικονομικό επίπεδο.

eleftheriaonline.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ