ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Πάσχα με ήλιο αλλά και τοπικές βροχές - Με κακοκαιρία η επιστροφή των εκδρομέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:17:00 μ.μ. |
 Στο κατανυκτικό κλίμα της ημέρας φαίνεται πως θα κυλήσει ο καιρός για τη Μεγάλη Παρασκευή. Από την αρχή της ημέρας περιμένουμε συννεφιασμένο / μουντό / θολό καιρό με ελάχιστα διαστήματα ηλιοφάνειας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

Λίγες παροδικές βροχοπτώσεις / τοπικού χαρακτήρα θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα της νότιας - κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με το φαινόμενο της λασποβροχής καθώς ευνοείται η μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης. Αντίστοιχα συννεφιασμένος καιρός προβλέπεται και τις βραδυνές ώρες ίσως με κάποιες ελάχιστες βροχές στη βόρεια Ελλάδα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο στρέφονται από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση από 4 έως 6 μποφώρ ενώ στο Αιγαίο από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο μόνο στα νότια ηπειρωτικά τμήματα , κυρίως στη Πελοπόννησο φτάνοντας τους 24-25 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη Ελλάδα η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Σχετικά καλός καιρός προβλέπεται καθ'όλη της διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου. Σε όλη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις με ευδιάκριτα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ελαφρώς πυκνότερες νεφώσεις αναμένονται στη βορειοδυτική και βόρεια Ελλάδα. Ευνοείται ξανά η μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης , ως εκ τουτου η ατμόσφαιρα θα καταστεί ελαφρώς ή μερικώς θολή σε αρκετές περιοχές και κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους - βορειοανατολικούς με την ένταση τους στο Ιόνιο να φτάνουν τα 4 μποφώρ , ενώ στο Αιγαίο η ένταση τους θα φτάσει τοπικά τα 5 με 6 μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με της Παρασκευής , με τις μέγιστες να φτάνουν τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου


Κυριακή - Πάσχα 1 Μαϊου 2016

Η ημέρα της Λαμπρής φαίνεται πως θα γιορταστεί με 2 όψεις του καιρού , αλλά δεν αφορά το σύνολο της χώρας παρά μόνο ένα μέρος της. Με τα στοιχεία που διαθέτουμε φαίνεται πως όλοι οι Ελληνες θα είναι στην ευχάριστη θέση να σουβλίσουν τον παραδοσιακό οβελία .... πριν βρέξει...

Ο καιρός από την αρχή της ημέρας θα είναι σχετικά καλός σε όλη τη χώρα , με εμφανείς τις αραιές νεφώσεις στον Ελληνικό ουρανό και τον ήλιο να διαπερνά τις ακτίνες του χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία μέσα από αυτές. Ο σύμμαχος καιρός θα υφίσταται μέχρι και τις απογευματινές ώρες. 

Από το απόγευμα και κυρίως από τα βορειοδυτικά περιμένουμε σημαντικές βροχές και καταιγίδες που θα επεκταθούν μέσα στη διάρκεια της νύχτας ανατολικότερα. Επισημαίνεται πως οι βροχές θα είναι έντονες κυρίως στα Επτάνησα , τη δυτική Στερεά Ελλάδα , και τις μεταμεσονύχτιες ώρες προς τη Δευτέρα του Πάσχα , στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 μποφώρ. Τις βραδυνές ώρες ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ενώ αντίθετα στο Αιγαίο οι νοτιάδες θα ενισχυθούν μέχρι τα 5 μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα είναι σε ευχάριστα επίπεδα μέ το θερμόμετρο να φτάνει τους 24 με 25 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Στις νησιωτικές περιοχές το θερμόμετρο θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς , εκτός από τη Κρήτη όπου το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει τοπικά τους 25 - 26 βαθμούς Κελσίου. Τις βραδυνές ώρες και κατά την έλευση της κακοκαιρίας , το θερμόμετρο στη βόρεια - βορειοδυτική Ελλάδα θα σημειώσει κάθετη πτώση

Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαϊου 2016 

Με κακοκαιριά θα γίνει η επιστροφή των εκδρομέων της Λαμπρής , στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα , ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και κεντρικά τμήματα και ύστερα στην υπόλοιπη ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας από τις απογευματινές προς βραδυνές ώρες ενώ παράλληλα αναμένουμε βελτίωση το απόγευμα από τα βορειοδυτικά. Καλύτερος θα είναι ο καιρός στα νότια νησιωτικά τμήματα χωρίς να λείπουν οι τοπικές συννεφιές.

Οι άνεμοι ενισχύνονται σημαντικά στα πελάγη με την ένταση του δυτικού - βορειοδυτικού ανέμου να φτάνει τα 7 μποφώρ στο Ιόνιο , και τα 5 με 7 μποφώρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση στη δυτική και βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη να φτάνει τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα στα ανατολικά και νότια , η κακοκαιρία δεν θα προκαλέσει σημαντική πτώση του υδραργύρου και τη μέγιστη που αναμένουμε θα είναι κοντά στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη του Πάσχα έως και Παρασκευή - 3 με 6 Μαϊου 2016

Ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά σε όλη τη χώρα και επιστρέφει στις ανοιξιάτικες συνθήκες. Μοναδική εξαίρεση θα είναι η ημέρα Τρίτη όπου θα παραμείνουν κάποιες βροχές στα ανατολικά και βόρεια τμήματα αλλά μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν.
Οι βοριάδες θα επιμείνουν έως και τη Πέμπτη με την ένταση τους να φτάνει τα 5 με 6 μποφώρ κυρίως στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία παραμένει σταθερή με το θερμόμετρο να επιστρέφει σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ