ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση με ζωγραφικά έργα και χειρόγραφα του ποιητή Νίκου Καρούζου στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:21:00 μ.μ. | |
 Το τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το μεταπτυχιακό του τμήμα, διοργανώνουν το πρώτο Πανελλήνιο Συμπόσιο από τον Μάρτιο έως και τον Απρίλιο του 2016, με τίτλο «ΑΡΓΟΛΙΔΑ, Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝ-ΓΡΑΦΗΣ».
 Στον κύκλο αυτό ιδιαίτερη θέση έχει ο Νίκος Καρούζος, στον οποίον αφιερώνονται συγκεκριμένες εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Harvard και με τον προοδευτικό σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης».
Από τον κύκλο αυτών των εκδηλώσεων δεν θα μπορούσε να λείπει ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ.
Πρόκειται για τον ζωγράφο Νίκο Καρούζο. Η προσωπική φιλία και η συναναστροφή του Νίκου Καρούζου με το ζωγράφο Γιώργο Ξένο και τη σύζυγό του Χριστίνα Ντούβρη - Ξένου οδήγησαν σε ένα σύνολο ζωγραφικών έργων, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή του ζωγράφου.
Στα εγκαίνια της έκθεσης που έγινε στη Δημοτική Πινακοθήκη στο ισόγειο της πρώτης Βουλής των Ελλήνων, παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπυ Καλκούνου, ο πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρύματος Καποδίστριας Κ. Χελιώτης , ο πρόεδρος του συλλόγου ο Παλαμήδης Θ.Σπαντιδέας κα.
 Τα έργα θα εκτίθενται στο Βουλευτικό για 2 μήνες και έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα της προσέγγισης μιας άγνωστης πλευράς του ποιητή Νίκου Καρούζου. Μαζί με αυτά εκθέτετε και μια σειρά από χειρόγραφα του ποιητή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ