ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:38:00 π.μ. |
-Στον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, μπροστά στον Ναό της Ήρας, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, η τελετή της υπογραφής της Διακήρυξης της σύγχρονης «Ολυμπιακής Εκεχειρίας«.Την εκεχειρία υπέγραψε και ο Δήμος Σπάρτης, αφού εκεί παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Βαλλιώτης. Η όλη δράση έγινε στο περιθώριο της τελετής αφής της Ιερής Ολυμπιακής Φλόγας.

-Το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης, αποφάσισε να μισθώσει χώρο-μέσω δημοπρασίας-για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Ο πρόσφατος, ωστόσο, διαγωνισμός, κρίθηκε άγονος, ενώ, παράλληλα με την δημοπρασία για την μίσθωση χώρου, θα γίνει και δεύτερος διαγωνισμός για πιθανή αγορά χώρου.

-Στις παραδόσεις των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, να σταθούμε ιδιαιτέρως στο «Μοιρολόι της Παναγιάς» που συνηθίζεται να ψάλλεται μέσα στις εκκλησίες της Μεσσηνίας από γυναίκες μπροστά στον Εσταυρωμένο και μετά την ανάγνωση των Ευαγγελίων, σήμερα Μ.Πέμπτη το βραδυ. Όπως κάθε χρονό  το γυναικείο τμήμα της χορωδίας του Λυκείου Ελληνιδων Καλαμάτας, αναβιώνει απόψε το συγκεκριμενο έθιμο και θα ψαλλει το «Μοιρολόι ή Θρήνο της Παναγιάς» το βράδυ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της πόλης.

-Προϊόντα αξίας 960 ευρώ επιχείρησε να κλέψει ένας 29χρονος από την Αθήνα από το πολυκατάστημα του LIDL στην Κυπαρισσία. Ο νεαρός άνδρας πήγε στο κατάστημα αργά το μεσημέρι του Σαββάτου και φόρτωσε ένα καρότσι με τα πράγματα. Ακολούθως και χωρίς να σταματήσει στο ταμείο, βγήκε τρέχοντας από το κατάστημα. Όταν διαπίστωσε πως τον κυνηγούν όμως οι υπεύθυνοι, εγκατέλειψε το καρότσι και τράπηκε σε φυγή.

-Κατανυκτική είναι η ατμόσφαιρα στις Κιτριες κατά την περιφορα του Επιταφίου από καΐκι μέσα στη θάλασσα το βράδυ της Μεγαλης Παρασκευής, κάτι που φέτος αναμένεται να γίνει για πρώτη χρονια και στο λιμάνι του Αγίου Ανδρέα, σε συνεργασία με του αλιείς της περιοχής.

-Άλλη μια μεγάλη διάκριση για την εξαμελή ομάδα του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου, που ήρθε 4η στην Ελλάδα, στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού "F1 In Schools" (Η Φόρμουλα1 στα Σχολεία). Η ομάδα SBMT ύστερα από μήνες σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας, πέρασε στην επόμενη φάση και θα συμμετάσχει στον παγκόσμιο τελικό που θα γίνει το φθινόπωρο του 2016 στο Austin του Texas.

-Δημοπρατήθηκε την Τρίτη 26 Απριλίου 2016 το έργο με τίτλο:«Συντήρηση της με αριθμό 27 Επ.Ο. Σκάλα – Γεράκι- Βαμβακού δια Γράμμουσας, Βρονταμά, Ζαραφώνας, Αγριάνων και Τζιτζίνων και της με αριθμό 28 Επ. Ο. Γεράκι προς Κοσμά και Λεωνίδιον» προϋπολογισμού 500.000,00€ από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

-Κυριακή και Δευτερα του Πάσχα, πραγματοποιείται σε Καλαμάτα, Μεσσήνη, Ευα και αλλού, το λαοφιλές έθιμο του «σαϊτοπολέμου». Στην Καλαμάτα, το έθιμο θα παρουσιαστεί -υπό την αιγίδα του Δήμου- στις 8 το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην πλ.Όθωνος στο Ιστορικό Κέντρο.
Στην πόλη της Μεσσήνης ο σαϊτοπόλεμος θα γίνει την Κυριακή του Πάσχα στις 6 το απόγευμα στη θέση Μπεζεστένια και στην Εύα την Δευτέρα του Πάσχα θα γίνει σαϊτοπόλεμος και το κάψιμο του Ιούδα, στις 7 μ.μ., στο γήπεδο του χωριού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ