ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:25:00 π.μ. |
- Σε διάφορα σημεία της πόλης της Τρίπολης, θα «στηθούν» ψησταριές με αφορμή τις εκδηλώσεις του Πάσχα. Ψησταριές θα στηθούν στη Πλατεία Άρεως, στο Πάρκο Φιλοδένδρων, στη Μεταμόρφωση, στο Συνοικισμό Κολοκοτρώνη, στο Άλσος Αγίου Τρύφωνα. Γλέντι προβλέπεται και το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, σε πλατεία Αγίου Βασιλείου, αλλά και το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην Πλατεία Φιλικών.

- Κοντά στην άνοδο στη Φούτμπολ Λινγκ είναι η Α.Ε. Σπάρτης, μετά το εντυπωσιακό χθεσινό 7-0 επί της Καλαμάτας που υποβιβάζεται στα τοπικά πρωταθλήματα, μετά από 35 χρόνια. Η Σπάρτη, έχει κομβικό προβάδισμα έναντι του Παναργειακού που ακολουθεί με διαφορά 6 πόντων απ” τους Λάκωνες. Η Σπάρτη, στο παιχνίδι της Κυριακής με το Λουτράκι, εάν πάρει έναν πόντο, κατακτά το πρωτάθλημα, άσχετα από το αποτέλεσμα του Παναργειακού στη Χαλκίδα.

-Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Τρίπολης ο 1ος Αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσικλετών για το 2016, τον οποίο διοργάνωσε η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος. Το πρόγραμμα το Σάββατο 16 Απριλίου περιελάμβανε τις ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές και την Κυριακή 17 Απριλίου τους αγώνες όλων των κατηγοριών.

-Το Σωματείο Λόγου και Τέχνης ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ πραγματοποίησε στο αμφιθέατρο «Περίανδρος» του 4ουΛυκείου Κορίνθου, εκδήλωση-αφιέρωμα στον αξέχαστο στιχουργό, μουσικό και τραγουδοποιό Βασίλη Τσιτσάνη. Συμμετείχε το μουσικό σχήμα «Σαμπάχ. Τραγούδησαν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια όπως η Συννεφιασμένη Κυριακή, ο Τραυματίας, το Καράβι Τσακισμένο, Έχω να λάβω γράμμα σου, Ακρογιαλιές δειλινά και άλλα, αγγίζοντας την ψυχή όλων μας τραγουδώντας όλοι μαζί και καταχειροκροτώντας τους. Το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη παρουσίασε ο Γιώργος Τσάμπρας, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, ερευνητής του ελληνικού τραγουδιού.

-Στις 26 ή στις 27 Απριλίου 2016, πρόκειται η Δημοτική Αρχή της Τρίπολης, να παρουσιάσει και επίσημα, την πρότασή της, για τηνολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών αποβλήτων. Αμέσως μετά, η συγκεκριμένη πρόταση, που στηρίζεται απ” τους μεγαλύτερους Δήμους της Πελοποννήσου, θα παρουσιαστεί και στην Διυπουργική Επιτροπή Μεγάλων Έργων, ώστε αυτή να ελέγξει εάν η πρόταση μπορεί να προχωρήσει και μπορεί να «σταθεί» νομικά και νομοθετικά.

-Στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας, φιλοξενούνται από την Κυριακή το μεσημέρι, οι 41 μετανάστες από τη Σομαλία, την Αιθιοπία, την Αίγυπτο και το Σουδαν, που επέβαιναν σε μικρό σκάφος το οποίο έπλεε ανοιχτά της Πύλου (με προορισμό την Ιταλία ή την Ισπανία) και εξέπεμψε SOS το απόγευμα του Σαββάτου. Κοντά τους έπλεε ένα μεγάλο φορτηγό πλοίο με σημαία Φιλιππίνων, το οποίο τους περισυνέλεξε, για να κατευθυνθούν στη συνέχεια σε συνεργασία με το λιμενικό και με λάντζες στο λιμάνι της Καλαμάτας.

-Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου, απογευματινές ώρες της Παρασκευής 15 Απριλίου, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στο λιμένα Γυθείου, κενό επιβατών.  Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι ο ιδιοκτήτης ήταν εκτός του οχήματός του, χωρίς να έχει ασφαλίσει το φρένο χεριού του οχήματός του και αυτό παρασύρθηκε και έπεσε στη θάλασσα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ