ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Με ελεύθερη είσοδο τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:14:00 μ.μ. | | |
 Ελεύθερη είναι η είσοδος σήμερα 18 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία του Δημοσίου στην Αργολίδα.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, θα είναι κατ’ εξαίρεση ανοιχτοί και με ελεύθερη είσοδο όλοι οι Αρχαιολογικοί Χώροι και τα Μνημεία και θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους.
Τα μουσεία θα λειτουργήσουν σύμφωνα με την ανωτέρω υπουργική απόφαση, εκτός εκείνων που παραμένουν κλειστά κάθε Δευτέρα.
Φέτος, το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών – ICOMOS και η UNESCO αποφάσισαν να αφιερώσουν την παγκόσμια ημέρα μνημείων στην αθλητική κληρονομιά, για την ανάδειξη του ρόλου του αθλητισμού στη βελτίωση των συνθηκών της ανθρώπινης ζωής.
Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (INTERNATIONAL COUNCIL OF MONUMENTS AND SITES –ICOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων.
Η επέτειος αυτή αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Για το σκοπό αυτό διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο με πρωτοβουλία της UNESCO και του ICOMOS κάθε μορφής εκδηλώσεις.
Επιδιώκεται με τις εκδηλώσεις αυτές, όχι μόνο να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό η σημασία των μνημείων κάθε χώρας και τα προβλήματά τους, αλλά και να προωθηθεί η υπόθεση της προστασίας και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ