ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ανδριανός: Να δημιουργήσουμε ευρεία κοινωνική συμμαχία που θα απαλλάξει όσο γίνεται γρηγορότερα την πατρίδα από την καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:29:00 π.μ. | |
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Αργολίδας στο Ναύπλιο, παρουσία  του αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Θέλω να καλωσορίσω στο Ναύπλιο και την Αργολίδα τον αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής μας Επιτροπής, τον συνάδελφο βουλευτή και φίλο Λευτέρη Αυγενάκη. Θέλω επίσης, με την ευκαιρία, να ευχηθώ καλή δύναμη στους εκλεγέντες και τις εκλεγείσες στις πρόσφατες εσωκομματικές μας εκλογές και να ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν σ' αυτές και δεν εξελέγησαν, καθώς επίσης και τους εθελοντές και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Επιτρέψτε μου όμως, πριν απ' οτιδήποτε άλλο, να αναφερθώ με λίγα λόγια στην χθεσινή απώλεια του Γιάννη Αγγέλου, ενός καλού φίλου, συνεργάτη και συναγωνιστή, ενός σεμνού και αξιοπρεπή ανθρώπου. Τα τελευταία χρόνια, πέρα από την μοιραία περιπέτεια της υγείας του, ο Γιάννης Αγγέλου είχε να αντιμετωπίσει έναν άθλιο πόλεμο λάσπης και συκοφαντιών, μια συστηματική και ανήθικη επίθεση που είχε ως στόχο στο πρόσωπό του να πλήξει την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Ο Γιάννης Αγγέλου δικαιώθηκε εν ζωή, πρόλαβε να δει τις συκοφαντίες αυτές να καταρρίπτονται με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο από τη Δικαιοσύνη. Και σ' όλη αυτή την διπλή περιπέτεια, όπως και σε ολόκληρη τη ζωή και τη δράση του, έδωσε ένα σπάνιο παράδειγμα ήθους. Οι φίλοι και οι συναγωνιστές του θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και εκτίμηση.

Φίλες και φίλοι,

Η σημερινή συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Συνεδρίου μας. Ένα συνέδριο που πρέπει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στη βάση του κόμματος και την κοινωνία γενικότερα: ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη αξιόπιστη επιλογή για τη χώρα και την κοινωνία. Ότι είμαστε έτοιμοι και ικανοί να εφαρμόσουμε τις πολιτικές και τις βαθιές τομές που χρειάζεται η πατρίδα μας. Ότι στον αγώνα για να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισχυρή, απευθύνουμε ειλικρινές κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους αφετηρία – σε όλους τους Έλληνες της κοινής λογικής που πιστεύουν το αυτονόητο: ότι οι επιμέρους διαφορές μας έχουν νόημα μόνο από την στιγμή που εξασφαλίσουμε ξανά την κανονικότητα στην λειτουργία του κράτους, στην οικονομία και την κοινωνία. Το Συνέδριό μας πρέπει να στείλει το μήνυμα της συστράτευσης για την απαλλαγή από την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος εδώ και δεκαετίες.

Κάθε μέρα που περνά, το αίτημα να φύγουν γίνεται ολοένα και πιο ισχυρό. Κάθε μέρα που περνά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει ολοένα και περισσότερα δείγματα της ανεπάρκειας και της ανευθυνότητάς της.

Στην οικονομία, αντί να σκίσουν τα μνημόνια όπως υπόσχονταν, πρόσθεσαν νέα αβάσταχτα βάρη στις πλάτες των Ελλήνων. Με την καταστροφική τους δήθεν διαπραγμάτευση, ακύρωσαν τα βήματα που με θυσίες των πολιτών είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια από την Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Πήραν μια οικονομία που είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη, στα πρωτογενή πλεονάσματα, και την ξαναγύρισαν στην ύφεση, στα ελλείμματα. Έφεραν τρίτο μνημόνιο μόνο και μόνο για να καλύψουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της δικής τους διακυβέρνησης. Φέρνουν τώρα κι άλλες επιβαρύνσεις στη μεσαία τάξη, στις παραγωγικές ομάδες, στην πραγματική οικονομία. Φέρνουν φορολογικό και ασφαλιστικό πέρα από κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης και οικονομικής αποτελεσματικότητας, με προβλέψεις που ισοπεδώνουν κάθε προοπτική ανάπτυξης και προκοπής. Αντί να κοιτάξουν την ανάπτυξη, την υγιή επιχειρηματικότητα, την δημιουργία θέσεων εργασίας, τις προϋποθέσεις για την επούλωση των πληγών της κρίσης, στραγγαλίζουν ακόμη περισσότερο την κοινωνία για να δημιουργήσουν έναν φαύλο κύκλο εξίσωσης προς τα κάτω.

Εδώ στην Αργολίδα, βλέπουμε τις επιπτώσεις της πολιτικής τους στην αγροτική παραγωγή, στην επιχειρηματικότητα, στην απασχόληση των νέων ανθρώπων. Βλέπουμε τις επιπτώσεις στον τουριστικό τομέα και σε όλους τους παραγωγικούς τομείς.

Ακόμα κι όταν από τα πράγματα αναγκάζονται να κάνουν κάτι σωστό, το κάνουν με τον λάθος τρόπο. Ως αντιπολίτευση ήταν οι πιο λυσσαλέοι πολέμιοι μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου της επιχειρηματικής συμφωνίας με την COSCO. Τώρα παραδέχονται την ορθότητα των δικών μας επιλογών. Σήμερα υπογράφουν επέκταση της συμφωνίας – όπως ακριβώς έκανε πριν απ' αυτούς και το ΠΑΣΟΚ. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Δρίτσας που από τη θέση της αντιπολίτευσης διαμαρτυρόταν με τις ντουντούκες και είχε λέει θέσει ως στόχο ζωής να ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση, χθες κρυβόταν από τις φωτογραφικές κάμερες. Να θυμίσουμε τα 14 αεροδρόμια στη Φράπορτ - τι έλεγαν πριν και τι κάνουν τώρα που τα υπογράφουν όπως λένε “με βαριά καρδιά”; Οφείλουν να απολογηθούν – και για την προηγούμενη στάση τους, αλλά και γιατί με την στάση τους αυτή έβλαψαν την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

Και δεν είναι μόνο η οικονομία. Πάνω στην δημοσιονομική κρίση που επιδείνωσαν δραματικά, αυτοί δημιούργησαν και μια άλλη, εξίσου επικίνδυνη κρίση: την προσφυγική. Με το που ανέλαβαν, ενθάρρυναν τις μεταναστευτικές ροές με την εντύπωση ότι οι μετανάστες θα φτάνουν στην Ελλάδα, θα λιάζονται μερικές μέρες και μετά θα εξαφανίζονται. Με τις δικές τους πράξεις και παραλείψεις κλείσανε τα σύνορα, έφεραν το ΝΑΤΟ να περιπολεί στο Αιγαίο και τους Τούρκους αξιωματούχους στα ελληνικά νησιά. Με δικές τους πράξεις και παραλείψεις έχει δημιουργηθεί τεταμένη κατάσταση στα σύνορα με τα Σκόπια, με Σκοπιανούς να πυροβολούν στο ελληνικό έδαφος. Με τις δικές τους πράξεις και παραλείψεις δημιουργούνται εθνικοί κίνδυνοι.

Οι δήθεν ευαίσθητοι και ανθρωπιστές της Αριστεράς, αφού έμειναν τελείως αδρανείς στο ανθρωπιστικό δράμα στην Ειδομένη και στους υπόλοιπους καταυλισμούς σε ολόκληρη τη χώρα, αφού άφησαν τις ΜΚΟ να δρουν ανεξέλεγκτες, ακόμη και ως προς το από πού χρηματοδοτούνται και τι σκοπούς εξυπηρετούν, αφού φτάσαμε μέχρι το σημείο οι εγκλωβισμένοι να μαχαιρώνονται μεταξύ τους, να κλείνουν δρόμους και να κάνουν έλεγχο εγγράφων στους Έλληνες, τώρα λένε στους μετανάστες ότι από αγάπη τους γυρίζουν πίσω στην Τουρκία αφού πρώτα τους υπέβαλαν σε ταλαιπωρία και εξευτελισμό.

Με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, με την εγκληματική τους ιδεοληψία, έβαλαν την Ελλάδα στο κάδρο της κρίσης της Μέσης Ανατολής. Αν τα τελευταία χρόνια είχαμε την ανάσα του τουρισμού μέσα στην κρίση – σε μεγάλο βαθμό ακριβώς επειδή οι τουρίστες έρχονταν εδώ αντί να πάνε στις γειτονικές χώρες – σήμερα η Ελλάδα παρουσιάζεται ως μέρος του προβλήματος. Αυτό το τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα, αυτή την πραγματική ανάσα ζωής μέσα στην κρίση, κινδυνεύουμε να τη χάσουμε αφού έχει δοθεί η εικόνα πως η χώρα έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι.

Αυτό που υπό άλλες συνθήκες, σε άλλες εποχές θα ακουγόταν υπερβολικό, αυτό που κάποτε θα ακουγόταν σαν αντιπολιτευτική κορώνα, σήμερα αποδίδει επακριβώς το τι συμβαίνει στη χώρα: Δεν υπάρχει τομέας της δημόσιας ζωής που να μην τα έχουν κάνει θάλασσα.

Μέχρι και στον πολιτισμό, που εδώ στο Ναύπλιο και στην Αργολίδα είναι στοιχείο δεμένο με την ταυτότητα, την ζωή και την οικονομία του τόπου μας, η διακυβέρνησή τους είναι καταστροφική: Μέχρι και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την πρώτη γραμμή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, έναν επιτυχημένο θεσμό, έναν διεθνή πρέσβη της πατρίδας μας στον κόσμο, πήγαν να το απαξιώσουν. Είμαστε στα μέσα του Απρίλη κι ακόμα δεν ξέρουμε το πρόγραμμα. Αυτή είναι η Αριστερά του πολιτισμού.

Με ό,τι καταπιάνονται, κάνουν τα πράγματα χειρότερα απ' ό,τι πριν. Γι' αυτό και η μόνη τους καταφυγή είναι πλέον η άλωση του κράτους. Το βλέπουμε ξεκάθαρα: Ξαναφέρνουν από το παράθυρο, μέσω τροπολογίας, τον Φωτόπουλο στη διοίκηση της ΔΕΗ. Προσπαθούν να ελέγξουν τις ανεξάρτητες αρχές, κάθε πτυχή του δημόσιου βίου. Και όσο περνά ο καιρός, όσο περισσότερο πλησιάζει η ήττα τους στις επόμενες εθνικές εκλογές, τόσο πιο απροκάλυπτη θα είναι η προσπάθειά τους να στήσουν κομματικό κράτος. Τόσο πιο απροκάλυπτη θα είναι η προσπάθειά τους να πετύχουν το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά: να βάλουν εμπόδια στην επόμενη κυβέρνηση, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα εκλεγεί με την εντολή να διορθώσει τα ανεύθυνα και ζημιογόνα για τον τόπο πεπραγμένα τους.

Φίλες και φίλοι,

Σ' αυτή την πραγματικότητα, σ' αυτή την εξαιρετικά ρευστή συγκυρία, εμείς, οι Νεοδημοκράτες και οι Νεοδημοκράτισσες οφείλουμε πλέον να είμαστε σε διαρκή προεκλογική ετοιμότητα.

Χρειάζεται συστράτευση, χρειάζεται ενότητα, χρειάζεται σκληρή και συστηματική δουλειά. Και βεβαίως, χρειάζεται να απορρίψουμε στην πράξη, με τον πλέον ευθύ και κατηγορηματικό τρόπο, μικροπολιτικές αντιλήψεις και πρακτικές που βάζουν τις προσωπικές στοχεύσεις πάνω από την παράταξη και το καλό του τόπου.

Ο στόχος μας, που ενώνει στην κοινή προσπάθεια όλους μας, από τον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι το απλό μέλος της παράταξής, είναι ένας: Να δημιουργήσουμε την ευρεία κοινωνική συμμαχία που θα απαλλάξει όσο γίνεται γρηγορότερα την πατρίδα από την καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να πείσουμε με τις θέσεις, με τις προτάσεις, με τα επιχειρήματά μας τους συμπολίτες μας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μόνη αξιόπιστη επιλογή για τον τόπο. Να μπούμε για μια ακόμη φορά στην ιστορία της παράταξής μας, στην εθνική πρωτοπορία που θα βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση.

Αυτός είναι ο στόχος. Ο αντίπαλος είναι εκτός των τειχών. Και σ' αυτόν τον αγώνα, δεν χωράνε μεθοδεύσεις που υπονομεύουν την ενότητα και στέλνουν λάθος μηνύματα στη βάση και στην κοινωνία.

Ενότητα, συστράτευση, σκληρή δουλειά, ειλικρίνεια, υπευθυνότητα: Αυτά απαιτεί η βάση και η κοινωνία. Αυτό είναι το πρόταγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτός είναι ο δρόμος που θα φέρει ξανά την παράταξή μας, την παράταξη των μεγάλων και ιστορικά δικαιωμένων εθνικών επιλογών
στο τιμόνι του τόπου.

Καλή δουλειά και καλή δύναμη σε όλους μας”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ