ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Σοκαρισμένοι εκατομμύρια γονείς από τις αλλαγές στην παιδεία - Πώς θα παίρνουν τα παιδιά από το σχολείο στις 1:15

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:15:00 π.μ. |
 Σοκαρισμένοι συνεχίζουν να είναι οι γονείς χιλιάδων μαθητών με τις προωθούμενες αλλαγές από τον Νίκο Φίλη που οδηγούν σε πλήρη αποδόμηση το σύστημα εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.


Οι γονείς εκφράζουν αγωνιώδη ερωτηματικά τόσο για την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας - καθώς από το δημοτικό «κόβονται» ώρες αγγλικών και πληροφορικής - αλλά και για το ποιος θα παίρνει τους μαθητές στη 1.15 που θα σχολά το σύνολο των τάξεων του δημοτικού. Επιπλέον «πονοκέφαλο» προκαλεί η κατάργηση της πρωινής ζώνης (7-8) που σημαίνει ότι όποιος εργάζεται θα πρέπει - αν δεν πληρώσει άνθρωπο για τις μεταφορές - ή να παίρνει το παιδί στη δουλειά ή να εργάζεται μεταξύ 8-1.

Αρχικά η υπουργική απόφαση όριζε ότι δικαίωμα συμμετοχής στα ολοήμερα σχολεία θα έχουν τα παιδιά των οποίων και οι δυο γονείς εργάζονται, απόφαση που στην Ελλάδα της ανεργίας, αυτόματα άφηνε εκτός χιλιάδες οικογένειες.

Ο Νίκος Φίλης μετά τις έντονες αντιδράσεις οπισθοχώρησε στις κοινωνικές πιέσεις δηλώνοντας ότι θα προβλέψει για την ένταξη στα ολοήμερα και των παιδιών, οι γονείς των οποίων είναι άνεργοι ή με μαύρη εργασία.

«Για πρώτη φορά ιδρύουμε ένα ενιαίου τύπου ολοήμερο σχολείο σε όλη τη χώρα. Δηλαδή, όλα τα παιδιά και όχι συγκεκριμένα όπως συνέβαινε πριν», είπε περιγράφοντας τα μαθήματα που «θα εμπλουτίσουν το δημόσιο σχολείο», όπως ξένες γλώσσες και θεατρική αγωγή, ενώ υποστηρίζοντας την αλλαγή, επικαλέστηκε μελέτες που δείχνουν ότι, «δεν κάνει καλό στα παιδιά να μένουν επτά ώρες σε αίθουσες που συχνά δεν είναι λειτουργικές». Επιπλέον, σημείωσε ότι, μόλις 50.000 από τους 600.000 μαθητές πηγαίνουν στο ολοήμερο σχολείο.
Σχετικά με τα κριτήρια για την εγγραφή παιδιών στο ολοήμερο σχολείο, είπε αυτά δεν αλλάζουν, καθώς και ότι, «όλες οι ευαίσθητες κατηγορίες παιδιών θα ικανοποιηθούν».

«Το ολοήμερο σχολείο δεν θα καταργηθεί, θα εμπλουτιστεί» υποστήριξε, διευκρινίζοντας ότι, «δεν θα αλλάξει τίποτα στο ολοήμερο σχολείο».

Την ίδια ώρα το υπουργείο αφήνει τις αποφάσεις για το... παρά πέντε καθώς σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ηγεσίας του υπουργείου αναμένεται πρώτα να να δουν το μέγεθος του ενδιαφέροντος από τους γονείς αλλά και τις κατηγορίες στις οποίες εμπίπτουν, ώστε να ληφθεί μέσω υπουργικής απόφασης μια κεντρική κατευθυντήρια για τη συμμετοχή των μαθητών στο ολοήμερο.

Σκληρή κριτική από Νέα Δημοκρατία
Επίθεση στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο και κατηγόρησε πως προωθεί την υποβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το 10ο ολοήμερο σχολείο στην Αργυρούπολη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει στο διάλειμμα με τους μαθητές, αλλά και να ενημερωθεί για πάνω από μία ώρα από τους καθηγητές για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και σε δήλωσή του, αφού συνεχάρη τους δασκάλους και τις δασκάλες για το πολύτιμο έργο τους, ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα ενισχύσει τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου.

«Η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, από το υπουργείο, κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ έχει και ταξικό πρόσημο, αφού αποκλείει παιδιά ανέργων οικογενειών και δεν προωθεί δεξιότητες που χρειάζονται τα παιδιά» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως δεσμεύεται ότι θα ενισχύσει το πρόγραμμα αυτών των σχολείων, ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά, γνώσεις και δεξιότητες πρόσβασης στον πολιτισμό μας, τις οποίες και χαρακτήρισε πολύ χρήσιμες από εδώ και στο εξής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ