ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στις 23 Μαΐου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:29:00 π.μ. |
 Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου συνεδριάζει την Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με θέματα ημερήσιας διάταξης:

-Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Παναγιώτη Γατσόπουλου με θέμα: «Λαγκάδια – Λευκοχώρι: Ο Γολγοθάς των Γορτυνίων και τα ‘εξασφαλισμένα’ από το 2012, 72.000.000 €. Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου. Μένουμε Ευρώπη;».

-Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Νίκου Γόντικα με θέμα: «Σχετικά με την στελέχωση των Νομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας».

-Επερώτηση της Περιφερειακής Σύμβουλου κ. Δήμητρας Λυμπεροπούλου με θέμα: α) Ποιος ο Στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. β) Ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την συμμετοχή του Εντεταλμένου Σύμβουλου Πελοποννήσου, αρμόδιου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων Απόστολου Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας την Περιφέρεια, στη Συνέδριο με θέμα: «Η ανάπτυξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων σύμφωνα με τις στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για τις περιοχές Αδριατικής-Ιονίου και του Δούναβη - Σύνδεση του δικτύου Enterprise Europe Network με Μακρο-Περιφερειακές Στρατηγικές», στην πόλη Σπλιτ της Κροατίας, στις 10 & 11 Μαρτίου 2016.

-Επερώτηση της Περιφερειακής Σύμβουλου κ. Δήμητρας Λυμπεροπούλου με θέμα: «Ποιο το ολοκληρωμένο σχέδιο της περιφέρειας Πελοποννήσου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για όλα τα ακίνητα που έχουν ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και βρίσκονται στη γεωγραφική αρμοδιότητα της Περιφέρειας».

-Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Δημήτρη Δολτσινιάδη με θέμα: Σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στην Πελοπόννησο.

-Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» για την λειτουργία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) και την ένταξη του, σε ένα επιχορηγούμενο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, δίκτυο περιφερειακών θεάτρων. (εξ αναβολής)
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου

-Νέες τιμές στα εισιτήρια των Μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων της Χώρας και τέλος διανυκτέρευσης.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Βασίλειος Σιδέρης.

-Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου Α’ τριμήνου 2016.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος

-Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη - Καραθανάση.

-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Οιχαλίας, για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Διαμόρφωση περιβάλλοντος προαυλίου χώρου πρώην Δημοτικού Σχολείου Αγίου Σώστη Δήμου Οιχαλίας της ΠΕ Μεσσηνίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη - Καραθανάση.

-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Ολοκλήρωση ύδρευσης Αγίου Βασιλείου Δ. Νότιας Κυνουρίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε – Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρίας ΟΤΑ, για την υλοποίηση της πρότασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ΠΕ Αρκαδίας «Μελέτη εγκατάστασης δικτύου άρδευσης στην περιοχή Κώμη».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης, για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Εκτέλεση εργασιών στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

-Έγκριση τροποποίησης της με αριθ.591/18-11-2013 (πρακτικό 23) απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου περί «Έγκρισης σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την υλοποίηση του έργου “Ερευνητικό πρόγραμμα στην Αρχαία Φενεό”».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης.

-Έγκριση 1ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος Κ.Α.Π. έτους 2016, της Π.Ε. Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

-Έγκριση 5ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του έργου «ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΡΣΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΠΡΑΝΩΝ Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ» με κωδικό 2014ΕΠ52600012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

-Έγκριση 2ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος Ιδίων Πόρων έτους 2016, της Π.Ε. Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

-Έγκριση 3ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του έργου 2013ΕΠ02600005 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ – ΣΗΜΑΝΣΗ – ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

-Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) από διεξαγωγή ερευνητικών εργασιών για ανεύρεση κοιτάσματος μαρμάρου καθώς και Οριστική Μελέτη διάνοιξης δασικού δρόμου στη θέση «Παπαγούβα» στο ΔΔ Κώμης Δήμου Τρίπολης ΠΕ Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ευάγγελος Γιαννακούρας.

-Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Αρδευτική γεώτρηση στην ΤΚ Τουρκολέκα ΔΕ Φαλαισίας του Δ. Μεγαλόπολης, ΠΕ Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ευάγγελος Γιαννακούρας.

-Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Λιμένας Ερμιόνης ΔΚ Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΚΟΥΡΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ