ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Συμμετοχή του Συνδικάτου Γάλακτος, τροφίμων και ποτών Αργολίδας στην 24ωρη απεργία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:10:00 μ.μ. |
Συναδέλφισες,συνάδελφοι

Απευθύνουμε σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη του κλάδου μας, κάλεσμα οργάνωσης και αντίστασης στην επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μας.
Επιδιώκουν να κάνουν ακόμα πιο φτηνή την εργατική μας δύναμη για να μεγαλώσει η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, των βιομηχάνων πάνω στις δικές μας πλάτες.

Αυτή είναι η περίφημη «αναταγωνιστικότητα», ο στρατηγικός στόχος όλων των κομμάτων και των κυβερνήσεων που προσκυνούν το βάρβαρο μονόδρομο της Ευρωπαικής Ενωσης, που οδηγεί όπως εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε απο πρώτο χέρι σε διάλυση των εργασιακών σχέσεων, σε απολύσεις, σε φτηνότερα μεροκάματα και μισθούς, σε μισοζωή για εμάς και τις οικογένειες μας.

Ήρθε η ώρα να αντιτάξουμε την δύναμη μας, απέναντι στον αντίπαλο μας, την κυβέρνηση, τους εργοδότες, τον ΣΕΒ την ΕΕ.

Γνωρίζουμε πως ότι έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα ότι ακόμα κρατάμε να μην μας πάρουν τα αρπακτικά αλλά και όσα θα κατακτήσουμε στο μέλλον, το οφείλουμε στους μακροχρόνιους αγώνες της εργατικής τάξης των εργατών που αγωνίστηκαν πριν απο μας, των σημερινών αγώνων αλλά και των μεγάλων αγώνων που θα ακολουθήσουν.

Γι΄αυτό δεν πέφτουμε στην παγίδα να πιστέψουμε όσα λένε τα Κόμματα και οι συνδικαλιστές των εκμεταλλευτών μας, ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα ότι η λύση δήθεν βρίσκεται στην καλύτερη διαχείριση, στην ταξική συνεργασία και συναίνεση. Με αυτά προσπαθούν να μας απογοητεύσουν να μας καθηλώσουν.

Οι αγώνες μας έχουν αποτέλεσμα

Ας σκεφτούμε όλοι μας που θα ήμασταν σήμερα αν δεν είχαν προηγηθεί οι αγώνες που κάναμε. Αν είχαμε παραδοθεί στις ορέξεις της εργοδοσίας. Και μόνο το γεγονός ότι μέχρι σήμερα καταφέραμε να καθυστερήσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό δεν έχει ακόμα κατατεθεί, είναι απόδειξη ότι ο αγώνας μας έχει αποτέλεσμα, ότι η πάλη του εργατικού κινήματος μπορεί να βάλει εμπόδια.

Ας σκεφτούμε πόσο πιο αποτελεσματική θα ήταν η πάλη μας, αν στον αγώνα είχαν μπει και συνάδελφοι μας που ακόμα δεν το έχουν αποφασίσει που φοβούνται.

Αν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου ήμασταν οργανωμένοι στο συνδικάτο είχαμε πίστη στο δίκιο και στην δύναμη μας.

Ας σκεφτούμε πόσο περισσότερο θα υπολογίσουν την δύναμη μας αν απεργήσουμε ΟΛΟΙ στην 48ωρη απεργία την Παρασκευή 06/05 και το Σάββατο 07/05

Η αποφασιστική στάση όλων των εργαζόμενων μπορεί να βάλει εμπόδια στα επαίσχυντα σχέδια της κυβέρνησης, των θεσμών, της ΕΕ, ώστε η κοινωνική ασφάλιση να μην μετατραπεί σε μια μακρινή ανάμνηση. Να μην φτάσουμε μετά απο 40 χρόνια δουλειάς να παίρνουμε αντί για σύνταξη, φιλοδώρημα. Να μην καταντήσουμε όσοι δουλεύουμε εποχικοί, συμβασιούχοι, σε εργολαβίες, όταν πια δεν θα βαστάνε τα πόδια μας, να ζητιανεύουμε απο τα παιδιά μας για να ζήσουμε.

Ταυτόχρονα ο πόλεμος που έχει κηρύξει η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του κεφαλαίου στους εργαζόμενους, δεν τελειώνει με το ασφαλιστικό. Θέλουν να ξεμπερδέψουν με το δικαίωμα μας στην ασφάλιση για να πάρουν σειρά με το φορολογικό, με πρόσθετα χαράτσια και φόρους, με τα εργασιακά, με την απελευθέρωση των απολυσεων, με χτύπημα της συνδικαλιστικής μας δράσης, με κατάργηση του δικαιώματος μας στην απεργία.

Το Συνδικάτο μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ πήρε απόφαση για συμμετοχή στη 48ωρη απεργία ενάντια στο νόμο-έκτρωμα.

ΌΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

- Την Παρασκευή στις 19:00 στην Πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο.

- Το Σάββατο στην Αθήνα στο Σύνταγμα-αναχωρήσεις λεωφορείων: 14:00 από τη Ν.Κίο-14:20 από τη ΔΕΗ στο Ναύπλιο-15:00 από τον ΟΣΕ στο Άργος.

- Την Κυριακή στις 10:30 στη πλατεία Φιλελλήνων στο Ναύπλιο


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ