ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Γιορτάζει το Κεφαλάρι την Ζωοδόχο Πηγή (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:46:00 μ.μ. |
Όπως κάθε χρόνο,με μεγάλη λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι του Άργους.

 Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 5 Μάιου 2016 ,τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου πλαισιωμένου από ιερείς από την ευρύτερη περιοχή.
 Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής Ιεράς Εικόνος της Παναγίας σε όλο το δημοτικό διαμέρισμα, παρουσία των τοπικών αρχών του Δήμου Άργους Μυκηνών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δ. Καμπόσο.
Παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Αργολίδας Γ.Ανδριανός ,ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχε ς Πελοποννήσου Β. Σίδερης και Φ.Στεφανόπουλος, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Άργους, Δ.Μπέγκος, ο αντιδήμαρχος Δ. Κρίγγος, η πρόεδρος των Σχολικών επιτροπών του δήμου Άργους Μυκηνών Ν.Δαμασκηνού κα.
Ο ναός της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι

Ένας από τους ομορφότερους ιερούς ναούς της πατρίδας μας είναι αυτός της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Αργολίδας. Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που τον κάνουν ξεχωριστό. Το πρώτο είναι ότι βρίσκεται σε μια περιοχή που το πράσινο και τα νερά του ιστορικού ποταμού Ερασίνου την κάνουν μαγευτική δεύτερο είναι ότι ο ναός είναι χτισμένος μέσα σε ένα σπήλαιο του όρους Χάον.
Στο σημείο που βρίσκεται ο ναός, υπήρχε παλαιότερος ναός ο οποίος καταστράφηκε στις28 Μαΐου του 1918. Η καταστροφή επήλθε από μια ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών που βρισκόταν κοντά στον ναό.
Σε αυτήν την έκρηξη έχασαν την ζωή τους 45 άνθρωποι.. Ο παλιός ναός είναι γνωστός ως: «Παναγία η Κεφαλαριώτισσα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ