ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Το θέμα του ενετικού κτηρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:01:00 π.μ. | |
 Το θέμα του ενετικού κτηρίου έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χρήστος Γραμματικόπουλος σε προ ημερησίας ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 19 Μαϊου 2016.

Ο κ . Γραμματικόπουλος τόνισε την ιστορικότητα αλλά και την χρησιμότητα του κτηρίου αφού πρώτα αναπαλαιωθεί και σε συνεργασία με την εκκλησία θα μπορούσε να του δοθεί μια χρήση που να καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου.
Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος σε ενημέρωση προς το σώμα τόνισε πως το θέμα είναι παλιό ενώ πρόσφατα έγινε σύσκεψη με τις τεχνικές υπηρεσίες για το συγκεκριμένο κτήριο. "Ο Δήμος έχει την πρόθεση να βοηθήσει την εκκλησία στην οποία ανήκει το κτήριο αλλά θα πρέπει να συνταχθεί μια προγραμματική σύμβαση με την εκκλησία για παραχώρηση έστω κάποιου τμήματος του συγκεκριμένου κτηρίου στο Δήμο καθώς δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε ξένη περιουσία." τόνισε ο κ Δήμαρχος.
Το λόγο πήρε ο κ. Αντωνιάδης ο οποίος τόνισε πως από κάποιο λάθος ή αβλεψία στο παρελθόν το κτήριο περιήλθε στην εκκλησία καθώς άνηκε στο Δήμο.

Ο κ. Κωστούρος καταλήγοντας τόνισε πως "τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρόοδος στο θέμα και πως ο Δήμος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε το ενετικό κτήριο αλλά και ο Άγιος Γεώργιος να αναστυλωθούν και να συντηρηθούν καθώς πρόκειται για ιστορικά κτήρια στην καρδιά της πόλης, αλλά θα πρέπει και να αποφασίσουμε τι ακριβώς θα το κάνουμε το κτήριο γιατί δεν μπορούμε να μαζεύουμε κτήρια από ΄δω και από κεί."

Δείτε το βίντεο με το θέμα παρακάτω:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ