ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΚΑΦΕΣ - ΣΦΟΛΙΑΤΕΣ

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Στο Κουρτάκι γιόρτασαν τον Μάη Θανάση (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:25:00 μ.μ. | |
 Πανηγυρικά εορτάστηκε η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό ναό στο Δημοτικό διαμέρισμα Κουρτακίου του Δήμου Άργους Μυκηνών
Πρόκειται για ένα Βυζαντινό μνημείο με πολύ μεγάλη ιστορία . Είναι αφιερωμένο εξαρχής στον Άγιο Αθανάσιο τον λεγόμενο Μάη Θανάση . 
Στον φετινό πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Χρυσόστομος Παπουλέσης. 


Μετά το θείο κήρυγμα ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου σε όλο το Δημοτικό διαμέρισμα . 
Στον εορταστικό εσπερινό παραβρέθηκαν ο αντιπεριφεειάρχης Πελοποννήσου Β. Σιδέρης ,ο αντιδήμαρχος Αργους Μυκηνών Δ.Κρίγγος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αργους Κ. Μπέγκος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θεοδόσης Δαγρές, οι δημοτικοί σύμβουλοι Β.Τζαβέλλας και Π. Σκούφης, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου κα.
Ανακομιδή Λειψάνων Αγίου Αθανασίου

Ή γιορτή του Μεγάλου Αθανασίου είναι στις 18 Ιανουαρίου. Σήμερα, όμως, γιορτάζουμε την ανακομιδή των λειψάνων αυτού του γίγαντα της Ορθοδοξίας μας. Σύμφωνα όμως με τον Κώδικα των Καυσοκαλυβίων και το δίστιχο του Λαυριωτικού Κώδικα Ι 70, ή κυρίως μνήμη του Αγίου Αθανασίου, πρέπει να γιορτάζεται σήμερα, όπου και Ιστορικά αποδεδειγμένη ή κοίμηση του. 
Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι και όλη ή ανέκδοτη ποιητική υμνολογία κατά την 2α Μαΐου περιστρέφεται στην ετήσια μνήμη του και όχι στην ανακομιδή των λειψάνων του, για την οποία ούτε απλή αναφορά γίνεται.
Για ποιο λόγο όμως καθιερώθηκε ή κυρίως μνήμη του την 18η Ιανουαρίου, μ' αυτή του Αγ. Κυρίλλου, δεν γνωρίζουμε.
Το πιθανότερο όμως είναι, για τον λόγο πού καθιερώθηκε και ή γιορτή των τριών Ιεραρχών. Ή Εκκλησία απέδωσε πολλές τιμές στον Άγιο Αθανάσιο, διότι αναδείχθηκε ό ηρωικότερος των Άγιων και ό αγιότερος των ηρώων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ