ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Θεατρική παράσταση "Μαμά, εγώ σε γέννησα" στις παλιές (μπανιέρες) Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:22:00 μ.μ. |
 Η θεατρική ομάδα donttellmáma παρουσιάζει το έργο Μαμά, εγώ σε γέννησα, στις 29 Μαΐου 2016 στις 20.00 στον χώρο Μπανιέρες / Πισίνα (τέλος ακτής Μιαούλη). Πρόκειται για τη μεταφορά των λογοτεχνικών κειμένων της Μαργαριτας Καραπάνου με πρωταγωνίστρια την Μαργαρίτα/ Κασσάνδρα.

Η Κασσάνδρα/ Μαργαρίτα είναι ένα τετράχρονο κοριτσάκι, είναι έφηβη, είναι γυναίκα, είναι ανήλικη ερωμένη ενός τραβεστί μπάτλερ, είναι ένα κορίτσι που ζει μέσα στον πλούτο, μια κοπέλα που η μάνα της ζει στο Παρίσι κι έχει φίλο τον Ιονέσκο. Είναι κακό και εκδικητικό παιδάκι, που σκοτώνει και σκοτώνεται, που βιάζει και βιάζεται, που δεν μιλά κι όλο φτιάχνει τις πιο φριχτές ιστορίες. Είναι ενήλικη και την κλείνουν στο τρελάδικο. Πάνω απ’ όλα όμως είναι ένα πλάσμα που θέλησε να έχει ανθρώπους γύρω της. Θέλησε να δώσει στοργή και αγάπη που ποτέ δεν δόθηκε σε εκείνη από την ίδια της τη μητέρα. Το Μαμά, εγώ σε γέννησα είναι μία παράσταση για αυτά που κάποτε θα θέλαμε να πούμε για τους εαυτούς μας αλλά ποτέ δεν θα τολμούσαμε.



Στον συγγραφικό κόσμο της Μαργαρίτας Καραπάνου, οι λέξεις μιλάνε αλλιώς∙ καμία αναστολή δεν μπορεί να τις σταματήσει, καμία ανησυχία. Λέξεις που έρχονται με θόρυβο και συνθέτουν έναν κόσμο εκρηκτικό. Ένα κόσμο χτισμένο με τα υλικά της ψυχασθένειας, ο οποίος βυθίζεται στον πυθμένα της ύπαρξης, χάνεται στη δίνη μιας κινούμενης άμμου από συναισθήματα, φόβους και ερωτικές φαντασιώσεις που αποδεικνύονται δυνατότερες από την οποιαδήποτε πραγματικότητα. Παρ’ όλα αυτά ο κόσμος αυτός δεν είναι απελπισμένος, αφού εκεί στην περιδίνηση της πτώσης του ανακαλύπτει την κατάφασή του, όπως άλλωστε συνέβη και στην ίδια την Καραπάνου που στέφθηκε νικήτρια της ζωής.

Η θεατρική ομάδα donttellmáma δημιουργήθηκε απο φοιτητές του Παν/μιο Πελ/νήσου πλαίσιο στο του μαθήματος Θεατρική Παραγωγή τον Φεβρουάριο 2016 και συμμετέχει στο Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής που πραγματοποιείται από 20 έως 29 Μαΐου στο Ναύπλιο.

Υπεύθυνη επικοινωνίας
Κοτσίνη Μαρία
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ