ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:03:00 π.μ. |
-Η αποκατάσταση του ναού του Αγίου Πέτρου στην Καστάνια της δυτ. Μάνης, βραβεύτηκε από την Ευρωπαική Επιτροπή, Europa Nostra κατά την επίσημη απονομή των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο της Μαδρίτης Zarzuela.

-Με μικροποσότητα κάνναβης και υγρής ουσίας, η σύσταση της οποίας ερευνάται συνελήφθησαν στο 65,5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τάραψας – Μονεμβάσιας δύο άντρες 31 και 37 ετών.

-Εκδήλωση με θέμα τη «Διαφθορά – διαπλοκή και ΜΜΕ» διοργανώνει απόψε στις 8.00 η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, στη Σπάρτη, στο ξενοδοχείο “Sparta Inn”. Παρόντες ο ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γεώργιος Βασιλειάδης και ο δημοσιογράφος και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο” Κώστας Αρβανίτης.

-Ένα παλιό ημιαυτόματο πολεμικό όπλο, ένα πιστόλι, κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, κροτίδες, μια μεταλλική σπάθα και άλλα ανάλογα αντικείμενα, ανακάλυψε η αστυνομία χθες σε σπίτι 56χρονου στη Μαγούλα του Μελιγαλά. Ο 56χρονος συνελήφθη για παράβαση των νομοθεσιών σχετικά με τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά.

-Η αποκατάσταση του ναού του Αγίου Πέτρου στην Καστάνια της δυτ. Μάνης, βραβεύτηκε από την Ευρωπαική Επιτροπή, Europa Nostra κατά την επίσημη απονομή των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο της Μαδρίτης Zarzuela.

-Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 14 και 15 Μαΐου 2016 (Σάββατο-Κυριακή), η καθιερωμένη Διημερίδα στον Ναό του Αγίου Νικολάου Κάστρου Μονεμβασίας, με θέμα «Η Μονεμβασία από τους βυζαντινούς χρόνους έως τη σύγχρονη εποχή». Η Διημερίδα διοργανώθηκε από τον Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων Λακωνίας, τον Δήμο Μονεμβασίας και τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μονεμβασίας «Γιάννης Ρίτσος», υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

-Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης, από την κατασκευάστρια εταιρεία, στην περιοχή της σήραγγας Στέρνας.

Οι ρυθμίσεις αυτές, που αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων καθώς και στην αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού, περιλαμβάνουν το τμήμα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 133,0 και 132,0 (σήραγγα Στέρνας ρεύμα προς Αθήνα) και ειδικότερα:

Από την Δευτέρα (30.5.2016) έως και την Παρασκευή (3.6.2016) η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από παράκαμψη μίας λωρίδας κυκλοφορίας σε ανοιχτή οδό (εκτός σήραγγας).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ