ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Επίσκεψη του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παύλου Χρηστίδη στη Χίο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:44:00 μ.μ. |
Επίσκεψη στο νησί της Χίου πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης. Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Παύλος Χρηστίδης δήλωσε:
Για τα προβλήματα της Χίου:

Η Χίος είναι ένα νησί το οποίο αποτελεί παράδειγμα για τα νησιά όλης της χώρας, ήταν πάντα συνδεδεμένο με την πρόοδο, με την ανάπτυξη και βρίσκεται σήμερα σε μία δύσκολη κατάσταση, λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να αυξήσει το ΦΠΑ στα νησιά κατά 8 μονάδες, λόγω του γεγονότος ότι στο προσφυγικό δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα και είναι κάτι το οποίο είδαμε κατά την επίσκεψή μας και στη ΒΙ.ΑΛ. αλλά και κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας με τις αρμόδιες αρχές ασφαλείας του νησιού και είναι κι ένα νησί το οποίο πια πλήττεται και οικονομικά μετά από την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ανατρέψει πλήρως τη λογική στρατηγική η οποία κυριαρχεί στο νησί για πάνω από 70 χρόνια σχετικά με τη μαστίχα, ένα προϊόν το οποίο, αν μη τι άλλο, μας έκανε υπερήφανους σε όλη την Ευρώπη, σε όλον τον κόσμο.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στα πλαίσια της Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με στόχο να αναπτύξουμε τις προτάσεις μας, προτάσεις που έχουν στόχο να παράξουν πλούτο στη χώρα, να τον αναδιανείμουμε και να δημιουργήσουμε ελπίδα για τους νέους ανθρώπους με στόχο να παραμείνουν στην χώρα και να παράξουν για την Ελλάδα του αύριο και όχι να βυθιστούν σε μία Ελλάδα η οποία δημιουργεί «κόφτη» στις ελπίδες τους, κόφτη τον οποίο, δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει με στόχο, με μία απλή παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, να κόβονται μισθοί, συντάξεις και να λαμβάνονται μέτρα τα οποία είναι δυσβάσταχτα.

Η Χίος αποτελεί παράδειγμα και σε αυτήν την επίσκεψή μας που θέλουμε να αναδείξουμε το παράδειγμα γιατί συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία, αποτελεί αυτό το οποίο θέλουμε να υπερασπιστούμε με ενίσχυση και της ιδιωτικής οικονομίας αλλά και με τρόπο λειτουργίας των αρχών του νησιού, οι οποίες, μέχρι σήμερα, αντιμετώπιζαν τα μεγάλα προβλήματα. 
Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών και των σεναρίων συμμετοχής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο παρόν κυβερνητικό σχήμα:
Αυτή τη στιγμή τώρα και πάνω από κυβερνητικά σχήματα, αυτό το οποίο πρέπει να αποδεχτούμε είναι ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Ό,τι έταξε το Γενάρη του 2015 σήμερα φαίνεται ότι κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Υποσχέθηκε να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, υποσχέθηκε να δώσει 13η σύνταξη και συνεχίζει να μειώνει και να κόβει την ελπίδα από τον ελληνικό λαό. Εμείς αυτό το οποίο λέμε είναι ότι οι εκλογές δεν θα δώσουν καμιά απολύτως απάντηση. Μετά από 6 χρόνια μνημονίων και μνημονιακών αυταπατών που καλλιεργήθηκαν στην ελληνική κοινωνία, εμείς αυτό το οποίο πρέπει να δώσουμε ως απάντηση είναι μία κυβέρνηση η οποία επιτέλους θα μας βγάλει από την κρίση και σε αυτό χρειάζεται μια άμεση απόφαση από όλα τα κόμματα τα οποία μπορούν να δουλέψουν σε αυτήν την κατεύθυνση έτσι ώστε, επιτέλους, να βγούμε από τα μνημόνια στο τέλος του 2018 και να μην επιστρέψουμε, έτσι όπως προοιωνίζεται στη συμφωνία την οποία υπογράφει, υπό κάθε όρους αυτή η Κυβέρνηση. 
Σε σχετική με την πιθανότητα Οικουμενικής Κυβέρνησης ερώτηση των δημοσιογράφων ο Παύλος Χρηστίδης απάντησε:

Η πρότασή μας είναι στο τραπέζι εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αφορά την Κυβέρνηση Εθνικής Συνεργασίας από όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν πρώτον, στην επαναδιαπραγμάτευση μιας πολύ δύσκολης συμφωνίας, όπως αυτή η οποία υπογράφθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά κυρίως στο να θεσπιστεί ξανά μια θέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα, με ένα νέο συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό ο οποίος έχει κάνει πάρα πολλές θυσίες τις οποίες σήμερα δε σέβεται η δήθεν αριστερή κυβέρνηση. 
Αναφορικά με το ποιοι θα ήταν κατάλληλοι να είναι συνεργάτες στην Κυβέρνηση:

Θα συνεργαστούμε σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πολιτικό πλαίσιο το οποίο, επιτέλους, βγάζει τη χώρα από την κρίση, με συγκεκριμένες μεγάλες αλλαγές, με συγκεκριμένες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και με θέματα τα οποία δεν μπαίνουν ως δήθεν μνημονιακές υποχρεώσεις για να εξυπηρετήσουν άλλα συμφέροντα, αλλά ως δικές μας επιθυμίες, ένα δικό μας μνημόνιο το οποίο θα βγάλει, επιτέλους, τη χώρα από τη κρίση. 
Κάνοντας μία σύντομη ανασκόπηση στο 2010 και έπειτα ο Παύλος Χρηστίδης δήλωσε:

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κλήθηκε να αντιμετωπίσει μόνο του μία πολύ μεγάλη κρίση το 2010 και σε αυτό, τότε, και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ θυμόμαστε τι στάση κράτησαν και στη συνέχεια μετά τις τούμπες στα «Ζάππεια» και στα Προγράμματα Θεσσαλονίκης.

Τα λάθη τα οποία έγιναν τότε έγιναν μέσα σε ένα πολύ ασφυκτικό κλίμα στο οποίο κάποιοι επένδυσαν στη δήθεν αντιμνημονιακή πολιτική. Επομένως, ό,τι κληρονομήσαμε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με 15,5% πρωτογενή ελλείμματα, τα οποία μέσα σε 4 χρόνια, με τις θυσίες του ελληνικού λαού έγιναν πλεονάσματα, ό,τι κληρονομήσαμε με διορισμούς οι οποίοι γίνονταν στο ελληνικό δημόσιο με τρόπους οι οποίοι ήταν λάθος, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτό το οποίο σε πολύ μεγάλο βαθμό μας οδήγησε και στην ανάγκη του μνημονίου. Σε κάθε περίπτωση όμως η συζήτηση για το 2009 – 2010 γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται, μαζί με τις ευθύνες των Ευρωπαίων και των δανειστών. Σήμερα το κρίσιμο είναι πώς επιτέλους η χώρα θα βγει από την κρίση. 
Αναφορικά με το κόμμα της Χρυσής Αυγής:

Η μάχη απέναντι στην Χρυσή Αυγή είναι μία μάχη διαρκής κι αυτό γιατί εκφράζει ό,τι πιο φασιστικό υπάρχει σήμερα στην ελληνική πολιτική συζήτηση, στον ανοιχτό πολιτικό διάλογο με μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές αντιλήψεις. Η λογική της είναι πέραν των ορίων της δημοκρατίας κι επομένως, θέλω να σας πω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο αποτελεί μια συνεχόμενη πρόκληση για όλους τους νέους ανθρώπους, με στόχο μία δημοκρατία η οποία πετάει απέξω τέτοιου είδους συμπτώματα όπως είναι αυτά της Χρυσής Αυγής.

Ο Παύλος Χρηστίδης ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το παρακάτω κείμενο σχετικά με την επίσκεψή του στο νησί της Χίου:

Η Χίος, για δεκαετίες, είναι ένα νησί με εξωστρέφεια και δυναμική. Σήμερα, επισκεφτήκαμε το Κέντρο Καταγραφής Προσφύγων στην ΒΙ.ΑΛ. και την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, όπου ενημερωθήκαμε για όσα έχουν αλλάξει μετά την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Στη συνέχεια, συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, οι οποίοι μας παρέθεσαν τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από την κατάργηση των αναγκαστικών συνεταιρισμών που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ανατρέπει το πετυχημένο μοντέλο του μοναδικού προϊόντος της μαστίχας. Τέλος, συζητήσαμε με τον διευθυντή του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων τα προβλήματα που προκύπτουν από τις αλλαγές στην εκπαίδευση και περιηγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις του.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ