ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Απάντηση Τόσκα σε Ανδριανό για τα κρούσματα κλοπής μετασχηματιστών στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:08:00 π.μ. | |
 Στην 4812/14-4-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ζημιάς στο Δημόσιο και τους ιδιώτες από κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ και άλλων μεταλλικών εξαρτημάτων απάντησε γραπτώς ο αν. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ν. Τόσκας.

Στην απάντηση του αν. Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Στο πλαίσιο του εφαρμοζόμενου Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής, μεταξύ άλλων έχει εκπονηθεί και υλοποιείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και επιχειρησιακό σχέδιο για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που αφορά σε όλο το φάσμα-αλυσίδα παράνομης αφαίρεσης και εν γένει διακίνησης και διαχείρισης μεταλλικών αντικειμένων. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτού αναπτύσσονται και δράσεις με τη συμμετοχή υπαλλήλων από τις Υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων, όπως του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και της Επιθεώρησης Εργασίας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κατά το χρονικό διάστημα από 3-11-2015 έως 5-11-2015, στο πλαίσιο του ανωτέρω εφαρμοζόμενου επιχειρησιακού σχεδίου, υλοποιήθηκε επιχειρησιακή δράση, με τη συμμετοχή συναρμόδιων Φορέων, στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Επίσης, προς την κατεύθυνση της διενέργειας στοχευμένων ελέγχων και της καταπολέμησης των εγκληματικών ενεργειών που συνδέονται με την κλοπή και περαιτέρω διακίνηση μεταλλικών αντικειμένων, πραγματοποιήθηκε χαρτογράφηση των επιχειρήσεων συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.

Πέραν των ανωτέρω, σας πληροφορούμε ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας συνεργάζονται και με τις Υπηρεσίες του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) για την καλύτερη πληροφόρηση καθώς και το συντονισμό των κοινών προσπαθειών με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εφαρμοζόμενων δράσεων, την αποφυγή περαιτέρω θυματοποίησης της εταιρίας και την καταπολέμηση του φαινομένου της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και εξοπλισμού αυτής.

Σε ό,τι ειδικότερα αφορά στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, σας ενημερώνουμε ότι οι υφιστάμενες Υπηρεσίες της οικείας Διεύθυνσης Αστυνομίας [τοπικές αρμόδιες Υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας, Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), Ομάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) και Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ)] αναπτύσσουν στοχευμένες αστυνομικές δράσεις,στο πλαίσιο των οποίων διενεργούν μεθοδικούς και στοχευμένους ελέγχους σε άτομα και οχήματα με σκοπό, μεταξύ άλλων, την προστασία των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού τους, καθώς και την εδραίωση ενός περιβάλλοντος ευνομίας και ασφάλειας στην περιοχή. Σύμφωνα δε με την ενημέρωσή μας, κατά την τελευταία πενταετία, στις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας καταγγέλθηκαν 220 κλοπές μετασχηματιστών και λοιπών μεταλλικών εξαρτημάτων, εκ των οποίων οι 179 εξιχνιάσθηκαν και συνελήφθησαν 26 άτομα.



Ενδεικτικά από την ως άνω δραστηριοποίηση του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, την 14-4-2016 εξιχνιάσθηκαν 27 περιπτώσεις κοπών και απόπειρας κλοπής μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ στην Αργολίδα για τις οποίες συνελήφθη ένα άτομο και μετά της σχηματισθείσας σε βάρος του δικογραφίας, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Προς πληρέστερη ενημέρωση σας παραπέμπουμε στο από 18-4-2016 Δελτίο Τύπου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Πελοποννήσου”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ