ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Μικροί μαθητές αναγνώρισαν τη χλωρίδα στην αρχαία Ασίνη (βίντεο) - Εξαιρετικό πρόγραμμα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:35:00 μ.μ. |
 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας σε συνεργασία με την Α’ Βάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου, και φορείς της περιοχής στα πλαίσια του προγράμματος "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" πραγματοποιεί εκδηλώσεις στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 26/5/2016 και θα συνεχιστούν την Παρασκευή 27/5/2016 και το Σάββατο 28/5/2016, με θέμα «Αναγνωρίζουμε τη χλωρίδα στην αρχαία Ασίνη». 
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, με ταυτόχρονο εντοπισμό και αναγνώριση της χλωρίδας της περιοχής.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα γίνουν ξεναγήσεις και προγράμματα γνωριμίας με τη χλωρίδα του αρχαιολογικού χώρου σε δημοτικά σχολεία, ενώ το Σάββατο στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.
Οι συμμετέχοντες περιηγούνται στον αρχαιολογικό χώρο, προσπαθούν να αναγνωρίσουν είδη φυτών και συζητούν για τη διαχρονική σημασία τους, έχοντας ως πληροφοριακό υλικό καρτέλες που τους μοιράζονται.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Πολιτιστικός σύλλογος Τολού, σε συνεργασία με το δημοτικό σχολείο Τολού, φύτευσε φυτά της ελληνικής φύσης σε επιλεγμένο από την υπηρεσία χώρο, ενώ στο σχολείο τυο με την βοήθεια του εικαστικού Francesco Moretti κατασκεύασαν και τοποθέτησαν στην πρόσοψη του Δημοτικού Σχολείου ένα τεράστιο χταπόδι από κουτάκια αναψυκτικών.
 Με τη δράση αυτή η Εφορεία Αρχαιοτήτων στοχεύει  στη γνωριμία των μαθητών και των πολιτών με τον αρχαιολογικό χώρο, επισημαίνοντας τη διαχρονικότητά του, όπως καθορίστηκε από την ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση, καθώς πρόκειται για έναν χώρο με μια διαχρονική πορεία στο χρόνο, από την Πρωτοελλαδική εποχή (3η χιλιετία π.Χ.) έως και το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να αξιολογήσουν το φυσικό περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου.
Συνεργαζόμενοι φορείς/φορείς που στηρίζουν τις εκδηλώσεις:

Α’ Βαθμια Εκπαίδευση Αργολίδας
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Τολού
Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού
Δημοτικό σχολείο Τολού
Δημοτικό σχολείο Δρεπάνου
Δημοτικό σχολείο Αγ Αδριανού
3ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ