ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:31:00 π.μ. |
- Ο Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Πέτρος Θέμελης, θα ανακηρυχθεί σήμερα επίτιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε ειδική τελετή που θα γίνει στο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιακής Σχολής στην Καλαμάτα.


- Διημερίδα με θέμα «Η Μονεμβάσια» από τους βυζαντινούς χρόνους έως τη σύγχρονη εποχή, θα γίνει το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου, στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου στο κάστρο της Μονεμβασιάς.

- Διήμερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στο Γέρο του Μοριά Θεόδωρο Κολοκοτρώνη οργανώνει ο Δήμος Τρίπολης το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου στο Χρυσοβίτσι. Θα γιορταστεί η 195η επέτειος του προσκυνήματος του Κολοκοτρώνη στην Παναγία στο Χρυσοβίτσι.

-Ένας ανήλικος συνελήφθη στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Λακωνίας, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας.

-Σύντομα οι γνωστοί ΦΟΔΣΑ θα ονομάζονται ΔΙΣΑ, δηλαδή, Διαχειριστές Στερεών Αποβλήτων και θα υλοποιήσουν-ως καθολικοί ανάδοχοι-τη νέα στρατηγική για τα απορρίμματα, με βάση τον ΕΣΔΑ. Η μετατροπή των ΦΟΔΣΑ σε ΔΙΣΑ, θα γίνει στις 3 μήνες, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τη σύνταξη και την ψήφιση του νομοσχεδίου των νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων της χώρας.Η διαβούλευση του σχεδίου νόμου ολοκληρώνεται στις 18 Μαίου. Με βάση την αρχή της εγγύτητας και της αντιπροσωπευτικότητας των αιρετών οργάνων, λαμβάνονται υπόψιν γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια, όπως και οι απαραίτητες εγκαταστάσεις.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ