ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Μπαλτάς σε Ανδριανό : Είναι αυτονόητος ο σεβασμός της ταυτότητας του Φεστιβάλ και του ιερού χώρου της Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:00:00 μ.μ. | |
 Στην 4454/1-4-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη διαφύλαξης του πυρήνα της ταυτότητας του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς, επισυνάπτοντας και σχετικό έγγραφο του Προέδρου του ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ ΑΕ κ. Γεώργιου Αντωνακόπουλου.

Το κείμενο της Απάντησης του Υπουργού αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Στις 4-4-2016 ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά.

Το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είναι δύσκολο, αλλά με βεβαιότητα ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής θα συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το ΔΣ του 'Ελληνικού Φεστιβάλ ΑΕ', όσο και με τους Έλληνες δημιουργούς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες.

Είναι αυτονόητος ο σεβασμός και της ταυτότητας του Φεστιβάλ και του ιερού χώρου της Επιδαύρου, όπως και όλων των αρχαιολογικών χώρων”.

Το επισυναπτόμενο, με αριθμό πρωτοκόλλου 277/19-4-2016 έγγραφο του Προέδρου του ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ ΑΕ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Σας γνωρίζουμε ότι μόλις πρόσφατα ορίστηκε ως νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της 'Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ' ο κ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος προσεχώς θα προβεί στην επίσημη ανακοίνωση του καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, περιόδου 2016.

Είναι προφανές ότι η 'Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ' σέβεται τον πυρήνα της μέχρι σήμερα ταυτότητας του Φεστιβάλ και του ιερού χώρου της Επιδαύρου και στοχεύει στη διοργάνωση υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, διεθνούς εμβέλειας, σύμφωνα με τον ιδρυτικό της σκοπό”.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ