ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στην Αργολίδα (πρόγραμμα)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:38:00 μ.μ. |
 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/Βαθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αργολίδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου (ΚΠΕ Ν. Κίου), τον Πολιτιστικό Σύλλογος Τολού και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού , στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» για το έτος 2016 που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 έως, 27 και 28 Μαΐου 2016.

Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει και φέτος, από τις 26  έως τις 29 Μαϊου 2016, την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα σε όλη τη χώρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Μουσείων στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας. Η δράση εφαρμόστηκε το 2012, το 2013 και το 2014 σε 3, 12 και 29 νομούς αντίστοιχα, ενώ φέτος συμμετέχουν περισσότεροι από 150 φορείς σε 31 νομούς της επικράτειας. 

Στη φετινή διοργάνωση Εφορείες Αρχαιοτήτων και Μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού προγραμματίζουν πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με 21 Δήμους, 17 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 5 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, 4 Πανεπιστημιακές Σχολές, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σωματεία και συνεταιρισμούς πολιτών, αλλά και πολλούς εθελοντές.

Αναγνωρίζουμε τη χλωρίδα στην αρχαία Ασίνη
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας σε συνεργασία με την Α’ Βάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου, και φορείς της περιοχής  θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης, την Πέμπτη 26/5/2016, την Παρασκευή 27/5/2016 και το Σάββατο 28/5/2016, με θέμα «Αναγνωρίζουμε  τη χλωρίδα στην αρχαία Ασίνη». 
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, με ταυτόχρονο εντοπισμό και αναγνώριση της χλωρίδας της περιοχής. 

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα γίνουν ξεναγήσεις και προγράμματα γνωριμίας με τη χλωρίδα του αρχαιολογικού χώρου σε δημοτικά σχολεία, ενώ το Σάββατο στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.

Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο, θα προσπαθήσουν να αναγνωρίσουν είδη φυτών και θα συζητήσουν για τη διαχρονική σημασία τους, έχοντας ως πληροφοριακό υλικό καρτέλες που θα μοιραστούν.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Πολιτιστικός σύλλογος Τολού, σε συνεργασία με το δημοτικό σχολείο Τολού, θα φυτεύσει φυτά της ελληνικής φύσης σε επιλεγμένο από την υπηρεσία χώρο.

Με τη δράση αυτή στοχεύουμε  στη γνωριμία των μαθητών και των πολιτών με τον αρχαιολογικό χώρο, επισημαίνοντας τη διαχρονικότητά του, όπως καθορίστηκε από την ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση, καθώς πρόκειται για έναν χώρο με μια διαχρονική πορεία στο χρόνο, από την Πρωτοελλαδική εποχή (3η χιλιετία π.Χ.) έως και το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να αξιολογήσουν το φυσικό περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου.

Συνεργαζόμενοι φορείς/φορείς που στηρίζουν τις εκδηλώσεις:

Α’ Βαθμια Εκπαίδευση Αργολίδας
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Τολού
Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού
Δημοτικό σχολείο Τολού
Δημοτικό σχολείο Δρεπάνου
Δημοτικό σχολείο Αγ Αδριανού
3ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου


Η Διευθύντρια της Εφορείας
ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Αρχαιολόγος με βαθμό Β
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ