ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Διεθνή και Ευρωπαϊκά μέσα φιλοξενούν δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων από τη Διεθνή Διάσκεψη για το μεταναστευτικό στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:02:00 μ.μ. |
  Δεκάδες διεθνή και Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης κάνουν αναφορές στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαν στο Ναύπλιο, αλλά σε δηλώσεις αξιωματούχων στη Διεθνή Διάσκεψη για το μεταναστευτικό-προσφυγικό με εξέχουσες προσωπικότητες από το διεθνή χώρο με θέμα: «The protection of asylum seekers, refugees and migrants. Lessons learnt from the recent crisis and perspectives for coordinated action of International Organisations» που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαϊου 2016 στην Αργολική πρωτεύουσα.


Όπως για παράδειγμα η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Andrea Kiefer

*Η δήλωση του Andrea Kiefer 

Όποια και αν είναι η κατάσταση των προσώπων που φτάνουν στα σύνορά μας, η ανησυχία των τοπικών αρχών πρέπει να είναι να αντιμετωπίσουν τον εαυτό τους, τις ανάγκες τους και τα κοινωνικά τους δικαιώματα », δήλωσε ο Ανδρέας Kiefer, Γενικός Γραμματέας του Συνεδρίου, στις 27 Μαΐου, στο Διεθνές Συνέδριο: «Η προστασία των αιτούντων άσυλο, των προσφύγων και των μεταναστών», στο Ναύπλιο (Ελλάδα).

Ο κ Kiefer υπογράμμισε την πρόκληση της κρίσης των προσφύγων που αποτελεί για τις τοπικές αρχές, ιδίως όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών, το σεβασμό των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων και την οικοδόμηση κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς και κάλεσε την υποστήριξη των περιφερειακών και τοπικών επιπέδων διακυβέρνησης στην την αντιμετώπιση της κρίσης. 

Τόνισε, επίσης,  τις ευθύνες των περιφερειακών και τοπικών αρχών στην παροχή των προσφύγων με τα βασικά δικαιώματα, όπως η προστασία της υγείας, ένα επαρκές επίπεδο διαβίωσης, την εκπαίδευση και τη συμμετοχή στη δημόσια ζωή. 

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας, με στόχο την απομυθοποίηση κοινών στερεοτύπων που σχετίζονται με το θέμα των προσφύγων, υπογράμμισε τη σημασία της προώθησης του διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού διαλόγου, οργανώνοντας εκστρατείες  και συζητώντας με τους μετανάστες, προκειμένου να αυξηθεί η κατανόηση των αναγκών τους.
*Αριστερά ο Andreas Kiefer Γενικός Γραμματέας του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην μέση ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και δεξιά ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ