ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης σε βουλευτές και αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:39:00 π.μ. |
Ξενάγηση στον ανακαινισμένο Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης πραγματοποιήθηκε σήμερα σε βουλευτές του νομού Αργολίδας, αυτοδιοικητικούς και σε φορείς της περιοχής, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας,  στα πλαίσια του προγράμματος "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές".
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 26/5/2016 και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα Σάββατο 28/5/2016, με θέμα «Αναγνωρίζουμε τη χλωρίδα στην αρχαία Ασίνη». Η εκδήλωση περιλαμβάνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, με ταυτόχρονο εντοπισμό και αναγνώριση της χλωρίδας της περιοχής. Την Πέμπτη και την Παρασκευή έγιναν ξεναγήσεις και προγράμματα γνωριμίας με τη χλωρίδα του αρχαιολογικού χώρου σε δημοτικά σχολεία, ενώ σήμερα Σάββατο οργανώθηκε ξενάγηση στους Βουλευτές και στους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι βουλευτές Γ. Γκιόλας, Γ. Ανδριανός, Γ. Μανιάτης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι αντιδήμαρχοι Καχριμάνης και Ψυχογυιος, ξεναγήθηκαν από τον υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Μπάμπη Αντωνιάδη στον αρχαιολογικό χώρο, έχοντας ως πληροφοριακό υλικό καρτέλες που τους μοιράζονται.
Με τη δράση αυτή η Εφορεία Αρχαιοτήτων στοχεύει στη γνωριμία των μαθητών και των πολιτών με τον αρχαιολογικό χώρο, επισημαίνοντας τη διαχρονικότητά του, όπως καθορίστηκε από την ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση, καθώς πρόκειται για έναν χώρο με μια διαχρονική πορεία στο χρόνο, από την Πρωτοελλαδική εποχή (3η χιλιετία π.Χ.) έως και το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να αξιολογήσουν το φυσικό περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ