ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:11:00 π.μ. |
-Υπογράφεται σήμερα στην Τρίπολη, μνημόνιο συνεργασίας, σε διάφορους τομείς, ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στη Ρωσία. Το μνημόνιο συνεργασίας, θα υπογραφεί σε ειδική τελετή, στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας, που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στην Τρίπολη, παρουσία αντιπροσωπείας βουλευτών και εκπροσώπων φορέων της Ρωσίας.



-Απαγορευτική για την είσοδο στο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, θεωρείται η νέα τιμή του εισιτηρίου, 12 ευρώ (από 4), που ισχύει από την 1η Απριλίου, με τους τοπικούς φορείς να εκφράζουν σοβαρούς φόβους για κάθετη μείωση της επισκεψιμότητάς του.

- Για τον εορτασμό της 19ης Μαΐου ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το έτος 1919 από τους Τούρκους, στη Σπάρτη την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, θα πραγματοποιηθούν: Γενικός σημαιοστολισμός, Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων κ.λ.π, επιμνημόσυνη Δέηση– Ομιλία στο Μητροπολιτικό Ναό και κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα. 

-Το Εργατικό Κέντρο Κιάτου, η Αλληλεγγύη-Αντίσταση στο Κιάτο και ο σύλλογος ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, φέρνουν και προβάλουν στο Κιάτο, το φιλμ: «Παλικάρι - Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου». Η ταινία θα προβληθεί την προσεχή Παρασκευή, 20 Μαΐου, και ώρα 8:00 μ.μ., στην αίθουσα Θεάτρου του Δημαρχείου Κιάτου.

-Την πρώτη, μετά από 6 χρόνια «παγώματος» των προσλήψεων προκήρυξη για τρεις θέσεις γιατρών, δημοσιεύει σήμερα (Τρίτη), το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η προκήρυξη αφορα ειδικότερα σε:
• Μία (1) θέση Παθολογίας Επιμ.Β’
• Μία (1) θέση Αναισθησιολογίας Επιμ.Β΄
• Μία (1) θέση Γαστρεντερολογίας Επιμ.Β΄

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, λίγες ημέρες μετά θα ακολουθήσει προκήρυξη για άλλες τέσσερις θέσεις ενώ θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι γιατροί να βρίσκονται στις θέσεις τους και να αναλάβουν τα καθήκοντά τους, το αργότερα στα τέλη του καλοκαιριου. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 27/5/2016 έως 15/6/2016 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 27213 63175 (κ.Σκλιά).

-Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης της εθνικής οδού Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβάσια και της παράκαμψης Κροκεών – Δαφνίου προϋπολογισμού 1.000.000,00€ από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Το έργο προβλέπει να εκτελεσθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορες θέσεις της παραπάνω οδού που έχουν υποστεί φθορές, βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης κατά μήκος της οδού, καθώς και επισκευή – συντήρηση των τεχνικών έργων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ