ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Το χρυσό κλειδί της πόλης του Ναυπλίου θα επιδοθεί στον Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγερν Γιάγκλαντ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:03:00 μ.μ. |
 Την ανακήρυξη του Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγερν Γιάγκλαντ, σε επίτιμο δημότη του ιστορικού Δήμου Ναυπλιέων, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, ύστερα από εισήγηση του δημάρχου, Δημήτρη Κωστούρου.

Η απόφαση ελήφθη σε αναγνώριση του έργου του για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Ευρώπη και θα του επιδοθεί το χρυσό κλειδί της πόλης.

Ο δήμαρχος, στην εισήγησή του, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης τιμά την πόλη του Ναυπλίου με την απόφασή του να διοργανώσει τη διάσκεψη για την μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, προσθέτοντας: «Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να τιμήσει και η πόλη μας το Συμβούλιο της Ευρώπης. Προς τούτο, προτείνω τη βράβευση του κ. Γιάγκλαντ και την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη της πόλης μας».

Ο κ. Κωστούρος υπογράμμισε πως πρόκειται για μία διακεκριμένη προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας, τονίζοντας ότι υπήρξε σπουδαίος πολιτικός της Νορβηγίας και είναι γγ του μεγάλου διεθνούς ευρωπαϊκού οργανισμού που ενώνει 47 κράτη-μέλη, όπου ήδη, από το 2009, έχει εκλεγεί δύο συνεχείς φορές σε αυτή τη θέση από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού.

«Κατά το χρονικό διάστημα της θητείας του στο τιμόνι του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει επιδείξει ιδιαίτερη ενεργητικότητα για τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού και τον εξορθολογισμό του έργου του, με την παράλληλη ενίσχυση των δράσεών του στον κρίσιμο τομέα της διεθνούς προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, καθώς και τη θωράκιση των αξιών του ενάντια στις προκλήσεις των καιρών μας» επεσήμανε ο δήμαρχος Ναυπλίου.

Επίσης ο κ. Κωστούρος, σημείωσε: «Ο κ. Γιάγκλαντ έχει αποδείξει, πολλάκις, ότι δεν διστάζει να θίξει τα κακώς κείμενα από οιεσδήποτε χώρες κι αν προέρχονται αυτά στον τομέα των δικαιωμάτων του ανθρώπου, αδιαφορώντας για το "μέγεθος" της χώρας ή της επιρροής της στη διεθνή σκηνή. Κατά αυτόν τον τρόπο έχει κερδίσει τον σεβασμό των συνομιλητών του σε διεθνές επίπεδο και στο Συμβούλιο και θεωρείται ταυτόχρονα ικανός εγγυητής μίας ακριβοδίκαιης αποτύπωσης της αντικειμενικής πραγματικότητας στα κράτη-μέλη στους τρεις κυριότερους τομείς δράσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ήτοι, δημοκρατία, κράτος δικαίου και δικαιώματα του ανθρώπου, γεγονός ενδεικτικό της οποίας, άλλωστε, αποτελεί και η πρόσφατη δημοσίευση της έκθεσής του για την Κατάσταση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου στην Ευρώπη».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ