ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Δάκρυσαν οι Έλληνες στην Αλλαγή Φρουράς στο Σύνταγμα με τους Πόντιους Εύζωνες (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:56:00 μ.μ. |
 Μια μοναδική στιγμή που δίνει εικόνα και υπόσταση στην ίδια την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, είναι αυτή που ζουν χιλιάδες Πόντιοι κάθε χρόνο παρακολουθώντας την Αλλαγή Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με δύο εκ των Ευζώνων ενδεδυμένους με την ποντιακή φορεσιά.



Για λίγα λεπτά στην ανοιχτή πλατεία μπροστά στο Μνημείο των Ηρώων του Ελληνισμού και των θυμάτων ιστορικών μαχών της πατρίδας, δεν ακούγεται τίποτε περισσότερο από τα χτυπήματα των ποδιών των Ευζώνων, με εκείνο το περίεργο εμβληματικό βήμα τους που τους οδηγεί στη σκοπιά. Τρία ζευγάρια πόδια με τσαρούχια και δύο με γεμενία. Και μετά οι ζιπκαλήδες, αυτοί που φέρουν την περήφανη φορεσιά του Πόντιου αντάρτη, προσεγγίζουν για να σταθούν εκείνοι φρουροί των Ιερών του ελληνισμού.

Θα σταθούν εκεί, ακοίμητοι φρουροί, στέλνοντας σε όλον τον κόσμο το μήνυμα ότι ο ποντιακός ελληνισμός με δύναμη συνεχίζει τον αγώνα για την αποκατάσταση της αλήθειας στην Ιστορία, όχι μόνον των Ποντίων Ελλήνων αλλά όλων των Ελλήνων.

Και φέτος, τη 19η Μαΐου 2016, οι Πόντιοι Εύζωνες πήραν τη θέση τους στο Μνημείο, κάνοντας τον κόσμο να δακρύσει... Έτσι ο Πόντος Ζει!

Τη φετινή χρονιά, υπήρξαν δύο καινοτομίες. Η πρώτη ήταν ότι η Αλλαγή Φρουράς έγινε υπό τους ήχους της λύρας του Ηλία Υφαντίδη και των μαθητών του που έψαλαν το «Αητέντς Επαραπέταν» και η δεύτερη ότι Αλλαγή Φρουράς με Πόντιους Εύζωνες έγινε δύο φορές· η Προεδρική Φρουρά όπως είχε δημοσιεύσει αποκλειστικά το pontos-news.gr απέκτησε ακόμα τέσσερις στολές (έτσι αποκαλείται η φορεσιά όταν την φέρει Εύζωνας) και έχει τη δυνατότητα να διαθέσει δύο επιπλέον άντρες στην επόμενη σκοπιά.

Πηγή:pontos-news.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ