ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ναύπλιο Επόμενη Μέρα: Η σκληρή αλήθεια για Γραμματικόπουλο και master plan

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:32:00 μ.μ. |
Η αντιπολίτευση είναι μια διεργασία σοβαρή , παραγωγική και αποτελεί βασικό συστατικό της δημοτικής δημιουργικής συνέχειας.  Η διατύπωση προτάσεων είναι εξαιρετικά αισιόδοξη διαδικασία και η έλλειψη προτάσεων (Νέα Ελπίδα) καταθλιπτικός κατήφορος.
Φυσικά με ένα στοιχειώδες προαπαιτούμενο, την Γνώση των γνώσεών μας. (Άλλο μεζονέτες , άλλο διαμερίσματα άλλο αντιπαροχές και άλλο λιμενικά έργα το κατάλαβαν όλοι στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ).

Έγινε λοιπόν την περασμένη Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο και η τελευταία συζήτηση (γνωμοδότηση) επί του master plan του λιμανιού μας...παρόντες και οι μελετητές...ακούστηκαν λίγο πολύ όσα έχουν ήδη ειπωθεί τόσο στο Βουλευτικό όσο και στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου...

Δεν σας το κρύβω ότι, με την συνηθισμένη μας αισιοδοξία, ελπίζαμε ότι οι κύριοι της αντιπολίτευσης μα πιο πολύ ο επικεφαλής τους θα είχαν καταλάβει τι σημαίνει master plan στο μάθημα που τους παρέδωσαν οι μελετητές μετά την πρώτη παρουσίαση και τις εντελώς άστοχες τοποθετήσεις τους.

Ελπίζαμε ότι δεν θα είχαν καν το θράσος να βγάλουν ανακοίνωση σχετικά με δήθεν προτάσεις όταν "ταπεινώθηκαν" με καυστικό τρόπο από τους μελετητές.

Μπροστά τους δε απλώς συμφώνησαν συγκαταβατικά μιας και η εξόφθαλμη άγνοιά τους περί των λιμενικών δεν τους επέτρεψε ούτε την ελάχιστη απάντηση.

Όπως καταλάβαμε για τον κ. Γραμματικόπουλο η παραδοχή "δεν μιλάω για κάτι που δεν έχω ιδέα" εξαφανίζεται μπροστά σε επικοινωνιακά τερτίπια και πονηριές μονολόγων στο facebook.

Έτσι για να περισώσει τη δραματική κατάσταση στην οποία βρέθηκε μπροστά στα μέλη της παράταξής του (τα παρόντα μέλη της Νέας Ελπίδας έγιναν μάρτυρες της δραματικής διαδικασίας στην οποία υπεβλήθη ο αρχηγός τους με καυστικά διευκρινιστικό τρόπο από τους μελετητές και το δήμαρχο) έβγαλε πάλι ανακοίνωση με ανεφάρμοστο , αόριστο σχέδιο προτάσεων , μα κυρίως με έλλειψη κεντρικής ιδέας-οράματος του πλάνου. 

Μίλησε για την μαρίνα και το δήθεν σωστό σημείο που θα πρέπει να χωροθετηθεί (όλοι γνωρίζουν είναι χωροθετημένη εκεί από το 2009 με ΦΕΚ και 3.000 τετραγωνικά υποστηρικτικών χρήσεων στη στεριά) μπερδεύοντάς την με αγκυροβόλιο! 
 
Μίλησε για την εκβάθυνση που έχει σταματήσει και καμία σχέση δεν έχει με το masterplan!
Μίλησε για την εναλλακτική πρόταση που έχει κάνει περί ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων από την πλευρά Αρβανιτιά (την έφερε και πιο κοντά τώρα) Ναυτικός όμιλος (πλωτή αποβάθρα!! 

Συμφώνησε απόλυτα βέβαια με τον μελετητή που είπε ότι πλωτά μόνο σε κυματισμό μέχρι 30cm - 40cm επιτρέπονται δηλαδή κάπου αλλού)!!! 

Μίλησε για τα ακαλαίσθητα κάγκελα καμία σχέση με το master plan!!!
Μίλησε για το Πι χωρίς να πει κάτι διαφορετικό από τη μελέτη!!!!!
Μίλησε για την εγκατάλειψη σε μπανιέρες και Ναυτικό Όμιλο που μέσω του εργαλείου master plan θα νομιμοποιηθούν (συμφώνησε και σε αυτό)
Μίλησε για την μεγάλη σημασία της διατήρησης μίας ισορροπίας τουριστικής-εμπορικής χρήσης... (Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή. )...

Μίλησε πολύ και δεν είπε τίποτα. !!!

Μα το "χειρότερο" μέρος της συζήτησης ήταν η απόλυτη αποδόμησή του από τους μελετητές χωρίς να μπορέσει καν να απαντήσει.

Είχαμε ευχηθεί και ελπίζαμε να μην ξαναζήσουμε την "φάρσα" του 2014, όταν ο λαϊκισμός και η προπαγάνδα, μας είχαν φλομώσει με μιζέρια και ψέματα από τον κ. Γραμματικόπουλο.

Δυστυχώς οι ευχές μας δεν έπιασαν τόπο.

Σας παραδίδουμε στα παρόντα μέλη της παράταξής σας που με σκυμμένο κεφάλι κατάλαβαν τι ακριβώς γίνεται και φυσικά στους μελετητές για περαιτέρω εκμάθηση περί των λιμενικών.

ΥΓ: Ευχή μας η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου να ήταν πάντα γεμάτη με δημότες που θα ακούν θα βλέπουν και θα συμπεραίνουν για να μην προσπαθούν κάποιοι πονηροί να τους παραπλανήσουν με ανακοινώσεις (Νέα Ελπίδα) και εμείς να αγωνιζόμαστε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ