ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Γ. Ανδριανος: Από τον Μάρτιο του 2015 υπάρχει ανάδοχος για την επέκταση του Αναβάλου στην Επίδαυρο - Πότε θα ξεκινήσει το έργο;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:08:00 μ.μ. | |
Γ. Ανδριανος: Από τον Μάρτιο του 2015 υπάρχει ανάδοχος για την επέκταση του Αναβάλου στην Επίδαυρο - Πότε θα ξεκινήσει το έργο;
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην υλοποίηση του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου σε Επίδαυρο.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του μεγάλου αρδευτικού έργου πνοής για την Αργολίδα του Αναβάλου, επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου προκειμένου να πληροφορηθώ για την πορεία υλοποίησης του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου προς την Επίδαυρο, δεδομένης της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις από πλευράς Κυβέρνησης.

Επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι η δημοπρασία έγινε τον Φεβρουάριο του 2015, έγινε η ανάδειξη του αναδόχου, δόθηκε η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, κατατέθηκαν τα επικαιροποιημένα στοιχεία από τον μειοδότη και δεν έχει ακόμη υπογραφεί η σύμβαση, καθώς, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω και από τον Δήμαρχο Επιδαύρου, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν φαίνεται να έχουν λάβει τις απαιτούμενες προς τούτο έγγραφες εντολές.

Συγκεκριμένα:

- Στις 17/2/2015 έγινε η δημοπρασία

- Στις 16/3/2015 έγινε η ανακήρυξη των πρακτικών της δημοπρασίας

- Στο τέλος του Οκτωβρίου του 2015 εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι διαδικασίες

- Στις 14/11/2015 έγινε από την αρμόδια υπηρεσία πρόσκληση προς τον μειοδότη για κατάθεση επικαιροποιημένων στοιχείων.

- Στις 24/11/2015 ο μειοδότης κατέθεσε τα ως άνω επικαιροποιημένα στοιχεία.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι στην με αριθμό πρωτοκόλλου 375/17-3-2016 γραπτή απάντηση του Υπουργού στην προηγούμενη σχετική 3425/250/32-2-2016 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που είχα καταθέσει αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “το έργο δύναται να υλοποιηθεί σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Ο χρόνος κατασκευής είναι 24 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Η διαδικασία θα συνεχιστεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (αρμόδια η Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών, Κατασκευών και Τοπογραφικής) αφού γίνει το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020”.

Δεδομένου μάλιστα του ότι η φετινή ανομβρία ήδη έχει δημιουργήσει σοβαρές ζημιές στους παραγωγούς, καθιστώντας την ολοκλήρωση του έργου αναγκαία όχι μόνο για την περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και για την επιβίωση των υπαρχουσών καλλιεργειών,



ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:



1. Σε ποια φάση βρίσκεται το έργο επέκτασης του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου προς την Επίδαυρο και ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμά του”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ