ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

25ο Αντιιµπεριαλιστικό Διήµερο - Κατασκήνωση της ΚΝΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:07:00 μ.μ. |
25ο Αντιιµπεριαλιστικό Διήµερο - Κατασκήνωση της ΚΝΕ
 Tο 25ο Αντιιµπεριαλιστικό Διήµερο θα πραγµατοποιηθεί στο Βίτσι, στη Φλώρινα 1-3 Ιούλη. Η κατασκήνωση θα βρίσκεται στο Πισοδέρι, στη θέση Βίγλα, σε υψόµετρο 1.550 µέτρων, 20 χ.µ. δυτικά της Φλώρινας.

Η τοποθεσία δεν επιλέχθηκε τυχαία. Σ’ αυτήν την περιοχή ο ΔΣΕ είχε ισχυρές βάσεις από την άνοιξη του 1947 έως τον Αύγουστο του 1949. Ήταν η έδρα του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ, η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, της Προσωρινής Δηµοκρατικής Κυβέρνησης, τα βασικά επιτελεία του ΔΣΕ.

Φέτος συµπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του Δηµοκρατικού Στρατού Ελλάδας (1946).


Διδασκόµαστε από την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ (1946-1949), τους δεκάδες χιλιάδες µαχητές και τις µαχήτριες που έγραψαν σελίδες απαράµιλλου ηρωισµού. Τους χιλιάδες νέους και νέες που µε µαχητικότητα έδρασαν στον ΔΣΕ.

Ο ΔΣΕ ήταν λαϊκός στρατός εθελοντών οµοϊδεατών και στο µεγαλύτερο µέρος του αποτελούνταν από νέους και νέες -περίπου το 80% της συνολικής δύναµης του ΔΣΕ. Σε αυτές τις συνθήκες ιδρύθηκε η Δηµοκρατική Νεολαία Ελλάδας (ΔΝΕ), συνέχισε τη δράση της και η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (ΕΠΟΝ).

Τον ΔΣΕ στελέχωσαν απλοί λαϊκοί άνθρωποι, εργάτες κι εργάτριες, άντρες και γυναίκες της υπαίθρου. Τον στήριξε ο ίδιος ο λαός µε εφόδια, µε έµψυχο δυναµικό, µε κάθε είδους βοήθεια.

Μετά την απελευθέρωση της χώρας απ’ την ξένη φασιστική κατοχή, σε όλο τον ελλαδικό χώρο οργίαζαν οι συµµορίες που καταδίωκαν τους αγωνιστές για να τσακίσουν το εργατικό λαϊκό κίνηµα και το ΚΚΕ. Τις στελέχωναν συνεργάτες των κατακτητών και πληρωµένοι δολοφόνοι, τους οποίους προστάτευαν τα αστικά πολιτικά κόµµατα και οι κρατικοί µηχανισµοί µε τη συνδροµή του βρετανικού στρατού.

Το ΚΚΕ και το εργατικό-λαϊκό κίνηµα βρέθηκε µπροστά στο αµείλικτο δίληµµα: υποταγή ή ένας νέος ξεσηκωµός. Επέλεξε, έστω µε καθυστερήσεις, να βαδίσει το δρόµο της σύγκρουσης και όχι αυτόν της υποταγής και της ταπείνωσης.

Υποταγή ή σύγκρουση;

13 µήνες µετά την απαράδεκτη Συµφωνία της Βάρκιζας (Φλεβάρης 1945) και την παράδοση των όπλων του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, η κατάσταση είχε διαµορφωθεί σε βάρος του ΕΑΜικού κινήµατος ως εξής: 1.289 δολοφονίες, 6.671 τραυµατισµοί, 31.632 βασανισµοί, 18.767 λεηλασίες και φυλακίσεις, 84.931 συλλήψεις, 509 απόπειρες φόνου, 265 βιασµοί γυναικών.

Ο αγώνας του ΔΣΕ ήταν απάντηση του ΚΚΕ στο όργιο της αστικής βίας που επιχειρούσε να ανατρέψει τον συσχετισµό που είχε διαµορφωθεί την περίοδο της κατοχής και της απελευθέρωσης. Ξεκίνησε ως αγώνας πίεσης για δηµοκρατικά µέτρα αλλά αντικειµενικά γενικεύτηκε σε ένοπλη ταξική σύγκρουση.

Ο ΔΣΕ έσωσε την τιµή του λαού και του ΚΚΕ.

Ο τρίχρονος αγώνας του ΔΣΕ υπήρξε αναγκαίος, δίκαιος, διεθνιστικός.

Εξέφραζε τα συµφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας ενάντια στα συµφέροντα των εκµεταλλευτών και καταπιεστών της.

Η δράση του ΔΣΕ αποτέλεσε τον µεγαλύτερο κίνδυνο που έχει γνωρίσει η αστική κρατική εξουσία για την ίδια της την ύπαρξη. Ο αγώνας του ΔΣΕ αποτελεί µία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα.

Εµπνεόµαστε από τις αξίες και τα ιδανικά που γαλούχησαν τους µαχητές και τις µαχήτριες του ΔΣΕ. Ο ΔΣΕ στηριζόταν στην συνειδητή δράση και πειθαρχία. Ο αγώνας του σε µεγάλο βαθµό εµπνεόταν από ιδανικά του ΚΚΕ για κατάργηση της εκµετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του, ενάντια σε ντόπιους και ξένους δυνάστες.

Ο ΔΣΕ αναµετρήθηκε µε την εγχώρια αστική τάξη, µε το σύνολο των πολιτικών της δυνάµεων, “δεξιών” και “κεντρώων”, µε το κράτος τους και µε τους συµµάχους τους, Μ. Βρετανία και ΗΠΑ. Δίχως τη στρατιωτική, οικονοµική και πολιτική ενίσχυση των τελευταίων, η αστική τάξη στην Ελλάδα δε θα µπορούσε να νικήσει.

Η πολεµική αναµέτρηση ήταν σκληρή και χρόνο µε το χρόνο γινόταν όλο και πιο άνιση σε βάρος των ταξικών λαϊκών δυνάµεων.

Μπορεί ο ΔΣΕ να ηττήθηκε στρατιωτικά, όµως ούτε οι θηριωδίες που ακολούθησαν από το αστικό κράτος ούτε ο αντικοµµουνισµός κατόρθωσαν να σβήσουν το µεγαλείο της πάλης του, την ηθική και πολιτική του ανωτερότητα και υπεροχή.

Ο αγώνας του ΔΣΕ λοιδορείται από τους σηµερινούς υπερασπιστές του σάπιου συστήµατος. Κρύβουν ότι οι εκµεταλλευτές, για να σώσουν την εξουσία τους, εκείνη την περίοδο:

Οργάνωσαν το όργιο της τροµοκρατίας ενάντια στο λαό µας και τους πρωτοπόρους αγωνιστές του που απελευθέρωσαν τη χώρα από τους ναζί κατακτητές.

Στηρίχθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ διενεργώντας ανείπωτα εγκλήµατα σε βάρος του λαού µας. Ενάντια στον ΔΣΕ στις µάχες του Γράµµου δοκίµασαν για πρώτη φορά τις βόµβες Ναπάλµ, που αργότερα οι ΗΠΑ χρησιµοποίησαν στον πόλεµο του Βιετνάµ και αλλού.

Άνοιξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως στη Μακρόνησο, έκαναν νόµο του κράτους τις εκτελέσεις αγωνιστών, που το µεγάλο τους "έγκληµα" ήταν να παλεύουν για µία καλύτερη ζωή.



Την εξουσία των εκµεταλλευτών αντιµετώπισε ο ΔΣΕ µε ακατάβλητο σθένος, µε τεράστιες θυσίες για να υπερασπιστεί το ψωµί και τη ζωή του λαού, για µία Ελλάδα χωρίς εκµετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σε αυτόν τον τιτάνιο αγώνα ο λαός µας, µε µπροστάρη το ΚΚΕ, µεγαλούργησε.

Ο αγώνας του ΔΣΕ πήγαζε απ’ τη θέληση να ζήσει ο ελληνικός λαός και τα παιδιά του καλύτερες µέρες, χωρίς ντόπιους και ξένους δυνάστες, σε αντίθεση µε το απέραντο µίσος που είχαν και έχουν οι εκµεταλευτές απέναντι στο λαό και στη νεολαία, τότε και σήµερα. Δε διστάζουν µπροστά σε κανένα έγκληµα προκειµένου να διασφαλίσουν την εξουσία τους, τα κέρδη τους, τα προνόµιά τους σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού.

Συνεχίζουµε!

Αντλούµε δύναµη και αισιοδοξία βαδίζοντας στα χνάρια των ηρώων του λαού µας.

Αγωνιζόµαστε σήµερα µε το βλέµµα καρφωµένο στο µέλλον. Για κάθε νέο και νέα ο αγώνας του ΔΣΕ αποτελεί µεγάλο µάθηµα. Δείχνει τη δύναµη του λαού, που όταν θέλει και το αποφασίζει ξεπερνάει φόβους και δισταγµούς, µπορεί να τα βάλει µε "υπέρτερες" δυνάµεις, να διεκδικήσει τη ζωή που του στερούν!

Σήµερα έχουµε περισσότερες αποδείξεις ότι τα όνειρά µας δε χωράνε στο σάπιο και γερασµένο σύστηµα του καπιταλισµού που:

Βασανίζει τους πολλούς για να πλουτίζουν οι λίγοι.

Καταδικάζει εκατοµµύρια νέους στην πείνα, τη φτώχεια, την ανεργία.

Καταδικάζει εκατοµµύρια ανθρώπους στον δρόµο της προσφυγιάς και του ξεριζωµού για να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέµου των εκµεταλλευτών.

Γεννάει ιµπεριαλιστικούς πολέµους. Σέρνει τους λαούς στο σφαγείο να θυσιάζονται για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών τους.

Παλεύουµε για τις σύγχρονες ανάγκες µας σε µόρφωση, δουλειά, ζωή µε δικαιώµατα. Με την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώµατα για τη Λαϊκή Συµµαχία, για µια κοινωνία χωρίς εκµετάλλευση, χωρίς φτώχεια, ανεργία, κρίσεις, πολέµους.

Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση!

Στην πάλη για να "χτίσουµε έναν κόσµο λέφτερο, ανοιχτό, γεµάτο ελπίδα", για να χτίσουµε:

Μια κοινωνία χωρίς εκµετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία όπου οι τεράστιες δυνατότητες της παραγωγής, της τεχνικής και της επιστήµης θα αξιοποιούνται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Τη νέα εξουσία µε την ενεργή συµµετοχή των ίδιων των εργαζοµένων και της νεολαίας, µε εργατικό έλεγχο.

Την κοινωνία που η παραγωγή και η οικονοµία θα σχεδιάζεται κεντρικά µε στόχο την κάλυψη των ολοένα διευρυνόµενων λαϊκών αναγκών.

Έλα κι εσύ στο µεγάλο αντάµωµα των νέων από όλη την Ελλάδα!

Στήριξε οικονοµικά την ΚΝΕ για τη διοργάνωση του διηµέρου!

Πληροφορίες και δηλώσεις συµµετοχής στις Οργανώσεις της ΚΝΕ:

και στο Μail: kneargolida@gmail.com και Τηλέφωνο : 6979766547



Η κατασκήνωση θα φιλοξενηθεί σε ένα πανέµορφο µέρος, στο βουνό, σε υψόµετρο 1.550 µ. µέσα σε δάσος οξιάς, σε οργανωµένο χώρο µε τις απαραίτητες υποδοµές.

Στα πλαίσια του διηµέρου θα πραγµατοποιηθούν επισκέψεις για να γνωρίσουµε τη "ζωντανή ιστορία" του τόπου, καθώς στην περιοχή µπορεί να συναντήσει κανείς οχυρωµατικές θέσεις του ΔΣΕ, αµπριά, κορυφές και µέρη όπου έδρασε ο ΔΣΕ.



Το πρόγραµµα των εκδηλώσεων θα περιλαµβάνει συναυλίες, γλέντια, πεζοπορίες, αθλητικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις, συζητήσεις, παιχνίδια.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ