ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:53:00 π.μ. |
-Δεν πίνεται το νερό σε χωριά του Δήμου Μεσσήνης γιατί βρομάει και οι κάτοικοι αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο. Η δημοτική αρχή παραδέχτηκε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ότι κάτι τέτοιο ισχύει, αλλά είναι προσωρινό και παρουσιάζεται μετά το πλύσιμο των δεξαμενών και τη χλωρίωσή τους.

-Ο Δήμος της Τρίπολης και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, οργανώνουν εκδήλωση στην Τρίπολη, με θέμα τον σακχαρώδη διαβήτη, τύπου 2. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί, αύριο Τετάρτη, 1η Ιουνίου 2016, στις 6.30 μ.μ., στα εντευκτήρια του ΚΑΠΗ Τρίπολης

-Η εταιρεία που διαχειρίζεται τον κλειστό αυτοκινητόδρομο «Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα/Σπάρτη», ανακοινώνει προσαρμογές στις τιμές των διοδίων λόγω του νέου συντελεστή ΦΠΑ (απ’ το 23% στο 24%). Η αναπροσαρμογή θα ισχύσει απ’ την Τετάρτη, με την έναρξη του νέου μήνα, δηλαδή. Από την προαναφερθείσα αναπροσαρμογή, προκύπτουν μικρές αυξήσεις τιμών (της τάξης των € 0,05) σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων.

-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, για απαγόρευση της δόμησης στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, με συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού, πραγματοποιήθηκε χθες στη Ζαχάρω. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες κάτοικοι από δήμους της Ηλείας και της Τριφυλίας.

-Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Δαφνίου και Βλαχιώτη τις δράσεις της δεύτερης ημέρας της Πράσινης Εβδομάδας στον Δήμο Ευρώτα. Στόχος αυτών ήταν η κατάδειξη της αλληλένδετης σχέσης παραγωγής και νερού, αλλά και η ενημέρωση των παιδιών για την καλλιέργεια και φροντίδα των δέντρων. Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο Δαφνίου πραγματοποιήθηκε φύτευση οπωροφόρων και εσπεριδοειδών δέντρων από τους μαθητές, οι οποίοι εργάστηκαν με ζήλο και επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μέριμνα των δέντρων.

-Τρεις τσιγγάνοι συνελήφθησαν στην περιοχή Κρητικά της Αρχαίας Κορίνθου μετά από μια ληστεία και την περιπετειώδη καταδίωξη που ακολούθησε από άνδρες της Ασφαλείας Μέλη της επικίνδυνης συμμορίας που σκόρπιζε τον τρόμο από τον περασμένο Μάρτιο στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, ήταν οι τρεις τσιγγάνοι που συνελήφθησαν στην περιοχή Κρητικά της Αρχαίας Κορίνθου μετά από μια ληστεία και την περιπετειώδη καταδίωξη που ακολούθησε από άνδρες της Ασφαλείας, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ο.Π.Κ.Ε..
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ